27 Haziran 2020 Cumartesi

Bahçeli’den, CHP, HDP ve İyi Parti’ye ‘sorumsuz’ suçlaması

Cumhur ittifakının küçük ortağı MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli, baroların yürüyüşüne destek veren CHP, HDP ve İyi Parti’yi ‘sorumsuzluk’ ile itham etti. Baroların millete tepeden baktığını ileri sürdü.

BOLD – AKP’nin barolarla ilgili düzenlemesine tepki gösteren avukatların yürüyüşüyle ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yazılı açıklama yaptı. CHP, HDP ve İyi Parti yürüyüşe desteği için ‘sorumsuzluk’ diyerek “Şayet aranılan ve amaçlanan hak talebini seslendirmek, malum kanuni düzenleme hazırlığı çerçevesinde siyasi muhataplarla görüş, öneri ve fikirleri paylaşmak ise bunun yöntemi ayakkabı eskitmek değil, sağduyulu diyaloglarla demokratik erdem göstermektir” ifadelerini kullandı.

ÇOĞULCULUK DİYENLERİN ÇOKLU BAROYA KARŞI ÇIKMASI ÇELİŞKİ

Baroları millete tepeden bakmak ve fildişi kulelerinde keyif sürmekle itham eden Bahçeli, “Devam edegelen saltanatları riske girince çareyi gerilim ve kavga ikliminde bulmaları skandal bir ayıptır. Ortada taslak bile yok iken, tekli-çoklu baro yönetimi kapsamında cepheleşmek yanlış ve sakat bir vehimdir. Kaldı ki demokrasinin çoğulculuğunu isteyenlerin, sıra çoklu baro düşüncesine geldiğinde bir kaşık suda fırtına koparması çözülmesi imkânsız bir çelişkidir” değerlendirmesi yaptı.

TTB’YE BÖLÜCELERLE AYNI KAREDELER İTHAMI

Türk Tabipleri Birliği (TTB) için “Terörle mücadeleye karşı çıkacak kadar alçaldığı, bölücülerle aynı kareye girebilecek kadar çirkinleştikleri, milletle aralarına kapanmaz uçurumlar açtıklarını” söyleyerek “Bu gayri milli ve gayri ahlaki yapı milletimizin tertemiz iradesinden gücünü alan saygın milletvekilleri eliyle değiştirilmelidir. Cumhur İttifakı bunu başarmaya muktedirdir. MHP, yapılacak her demokratik ve dengeli çalışmaya mutlaka destek verecek, arkasında duracaktır” cümlelerini sarf etti.

Öğrencilerden Erdoğan’a canlı yayında “oy yok” tepkisi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder