27 Haziran 2020 Cumartesi

CHP’nin hantal yapıdan kurtarılması için 40 sayfalık öneri hazırladı

CHP eski Grup Başkanvekili Kemal Anadol, partinin yeniden yapılandırılmasını içeren 40 sayfalık kitapçık hazırladı. “CHP’nin bugünkü hantal yapısının değişmesi ve çağdaş partilerdeki evrensel modele evrilmesi artık bir zorunluluk haline gelmiştir” dedi.

BOLD – “CHP Yeniden Yapılanmalıdır” isimli bir kitapçık hazırlayan eski İzmir Milletvekili Kemal Anadol, delegelik sisteminin kaldırılması gerektiğini açıkladı. Cumhuriyet’ten Ali Açar’ın haberine göre Anadoy, 40 sayfalık kitapçığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da gönderdi. Anadol, ilçe başkanından genel başkana kadar tüm yöneticilerin üyeler tarafından seçilmesini istedi. Ön seçimin de uygulanmasını isteyen Anadol, parti içi eğitimden geçmeyen ve üyelik koşullarını yerine getirmeyenlerin de adaylaştırılmamasını söyledi. Çalışmasını 10 Haziran’da Kemal Kılıçdaroğlu ile bazı parti yöneticileri ve milletvekillerine gönderdiğini aktaran Anadol, henüz bir yanıt almadığını vurguladı. Anadol, hazırladığı kitapçığa ilişkin şu bilgileri aktardı:

  • Çalışma, örgüt ve genel merkez yapılanmalarını ve tüm çağdaş partilerde ana unsur olan üyeliğin yeniden yapılanmasını içermektedir.
  • Partimizin ideolojik konumu ve parti üst yönetiminin bu konudaki uygulamaları çalışmanın kapsamı dışındadır.
  • Partimizin de bugünkü hantal yapısının değişmesi ve çağdaş partilerdeki evrensel modele evrilmesi artık bir zorunluluk haline gelmiştir.
  • Bugün tek adam rejiminin dayatması sonunda zorunluluktan doğan “Millet İttifakı” CHP öncülüğünde kurulmuştur. Kamuoyu bu ittifakın mimarının Sayın Kılıçdaroğlu olduğunu bilmektedir. Son yerel seçimlerde metropol belediyelerdeki kazanımlar demokrasimize bir ölçüde nefes olmuştur, umut vermiştir.
  • Ancak koalisyon ve ittifaklar belirli bir süre için geçerlidir. Bu ülke, Kıbrıs sorununu görüşmek üzere ABD’ye giden Başbakan İnönü’nün düşürüldüğünü, ABD Başkanı Johson’la görüşürken öğrendiği günlere tanık olmuştur.
  • Önemli olan partinin ilkelerini ve kimliğini korumasıdır. Ortaklarına benzeyerek değil, onları yöneterek öncülük yaparak işlevini sürdürmesidir. Amacım partimizin yapısal değişime uğraması, çağdaş parti ölçülerine kavuşmasıdır.
medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder