25 Haziran 2020 Perşembe

“Birçok asker ve sivili öldürdü ancak TRT’ye çıkarıldığı dönemde terörist değildi!”

Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk, Kırmızı Bülten ile arandığı dönemde TRT’ye çıkarılan Osman Öcalan’ın o dönemde terörist olmadığını, Kuzey Irak’ta fırıncılık yaptığını söyledi.

BOLD – Yenilenen İstanbul Seçimi öncesi, devlet kanalı TRT’nin 74 Mehmetçiğin katil zanlısı, Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’la yaptığı röportaj çok konuşuldu. Kuzey Irak’ta bulunan Osman Öcalan’la İstanbul’daki Kürt seçmenin oylarının CHP’li adaya gitmesini önlemek için röportaj yapıldığı yorumları dikkat çekti.

HaberTürk’te Didem Arslan Yılmaz’ın moderatörlüğünü yaptığı Türkiye’nin Nabzı programına konuk olan Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk, Osman Öcalan’la ilgili ilginç bir açıklama yaptı. 23 Haziran 2019 Yenilenen İstanbul Seçimi öncesi, Kırmızı Bülten ile aranan Osman Öcalan’ın TRT ekranlarına çıkarılmasının tartışıldığı programda Öztürk, Osman Öcalan’ın PKK içerisinde uzun yıllar yer aldığını, birçok asker ve sivili öldürdüğünü ancak TRT’ye çıkarıldığı dönemde terörist olmadığını savundu.

Yeni Şafak yazarı canlı yayında şu ifadeleri kullandı, “Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan, PKK içerisinde yer almıştır. Eli kanlıdır, teröre bulaşmıştır. Fakat sonra PKK’lı değildir. Kuzey Irak’ta fırıncılık yapıyor. Evlenmiş, çoluk çocuğa karışmış zavallı bir adamdır” Öztürk’ün ifadelerine sosyal medyada tepki yağdı.

Altun’dan “Bolton’ın kitabı tek taraflı, manipülatif ve yanlış” twitleri

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder