26 Haziran 2020 Cuma

İnternet kafelere ‘korona genelgesi’ ile açılış izni

İçişleri Bakanlığı, İnternet Kafeleri, Salonları ve Elektronik Oyun Yerleri konulu genelge yayımladı. Söz konusu yerler Kovid-19 önlemleri alması şartı ile 1 Temmuz’dan itibaren faaliyetlerine başlayabilecek.

BOLD – Türkiye geneli koronavirüs ile mücadele kapsamında, İçişleri Bakanlığı yeni bir genelgeyi 81 ilin valiliklerine gönderdi. İnternet Kafeleri, Salonları ve Elektronik Oyun Yerleri başlıklı resmi yazıya göre 17 Mart itibarıyla faaliyeti durdurulan işletmelerin hangi şartlara bağlı çalışabileceği Koronavirüs Bilim Kurulu’nca belirlendi. Buna göre söz konusu mekânlara maskesiz girilemeyecek, içeride maskesiz durulamayacak. Kaydırak, salıncak, kum/top havuzu gibi oyun alanları hariç AVM’lerdeki elektronik oyun merkezleri de 1 Temmuz itibarıyla kepenk kaldırabilecek.

AKP’Lİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN TALİMATI İLE İBARESİ

Bakanlık açıklamasında genelge ile ilgili şu ifadeler kullanıldı: “İlgili bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarıyla yapılan görüşmeler ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda, internet kafeleri/salonları ve elektronik oyun yerleri, faaliyetlerine izin veren mevzuat hükümleri (İş yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik vb) ile iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin tedbirlere ilave olarak genelgede belirtilen tedbirlerin alınması şartıyla 1 Temmuz’dan itibaren faaliyetlerine başlayabilecek.”

ŞEFFAF BRANDA, CAM BÖLME, AHŞAP KENARLIK TEDBİRİ ALINACAK

Genelgeye göre işletmeciler, genel kullanım alanlarına ve oturum düzenine dair mesafe planı yapacak. Mekânlara tedbirlerle belirlenen kapasiteye uygun sayıda müşteri alınacak. Temizlik, maske ve mesafe kuralları ile uyulması gereken önlemlere dair bilgilendirme afişleri uygun yerlere asılacak. Masa/üniteler arası şeffaf branda, cam bölme, ahşap kenarlık gibi unsurlarla teması azaltıcı tedbirler alınacak. İçeride ortak kullanım amacıyla gazete, dergi gibi yayınlar bulundurulmayacak. Müşterilerden tercihen temassız ödeme yapmaları istenecek. Masa/sandalyeler, bilgisayar ekranı, klavye ve mouse, oyun konsolu gibi ekipman ve malzemeler her müşteri kullanımından sonra yüzde 70’lik alkolle silinecek.

Koronanın 4 yeni belirtisi duyuruldu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder