25 Haziran 2020 Perşembe

Altun’dan “Bolton’ın kitabı tek taraflı, manipülatif ve yanlış” twitleri

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD Başkanı Trump’ın eski ulusal güvenlik danışmanı John Bolton’ın kitabında, Trump-Erdoğan görüşmelerinin ‘tek taraflı, manipülatif ve yanlış’ yansıtıldığını iddia etti: “Müttefikler arası, meseleleri çözüme kavuşturma çabalarını iç siyasi gündemler için kullanma kabul edilemez.”

BOLD – ABD Başkanı Donald Trump’ın eski ulusal güvenlik danışmanı John Bolton’ın piyasaya çıkan kitabı, yalnız ülkesinde değil Türkiye’de de ses getirdi. Kitapta Trump ile AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Halkbank davası ve Fethullah Gülen’in Türkiye’ye teslimi konularında diyalogları da yer aldı. Ancak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Bolton’ın aktarımlarını eleştirdi. Sosyal medya paylaşımlarında “Eski üst düzey yetkililerin, ciddi diplomatik görüşmeleri ve müttefikler arasında süregelen meseleleri çözüme kavuşturma çabalarını iç siyasi gündemleri için kullanmalarını kabul edilemez buluyoruz” ifadesini kullandı.

KENDİ SAVCILARINI GETİRİNCE HALKBANK’IN ÇÖZÜLECEĞİNİ SÖYLEDİ

Kitapta yer alan iddiaya göre Trump, bir görüşmede Erdoğan’a Halkbank’ın İran’a yönelik yaptırımların delinmesiyle ilgili yargılandığı davadaki savcıları görevden alacağını söyledi: “Trump, Erdoğan’a bu işi halledeceğini, güney bölgesindeki savcıların kendi adamları olmadığını, (Barack) Obama’nınkiler olduğunu, kendi adamlarını yerleştirildiğinde sorunun çözüleceğini açıkladı.”

İFADELERİ TEZVİRAT DİYE NİTELEDİ KİŞİSEL KAZANÇ AMACI VAR DEDİ

Trump ile Erdoğan’ın yaptığı görüşmelerin ‘tek taraflı, manipülatif ve yanlış’ yansıtıldığının anlaşıldığını ileri süren Fahrettin Altun, “Bu tezviratın, iç siyasi hedefler ve kişisel kazanç amacı taşıdığı ortadadır. Türkiye olarak Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan bu tür manipülasyonlara artık şaşırmıyoruz. Ancak bu tür olaylara tepkimizi koyarak algı çalışmalarını yıkmaya devam edeceğiz” dedi.

TRUMP ÖNCEKİ YÖNETİME GÖRE BİZE DAHA ÇOK KULAK VERDİ

İkilinin, derin farklılıklara ve Washington’da Türkiye’yi hedef alan düşmanca seslere rağmen Türkiye-ABD ilişkilerinin tamiri ve istikrarlı şekilde sürmesi için büyük çaba gösterdiğini dile getirerek “Sayın Cumhurbaşkanımız her fırsatta Türkiye’nin önceliklerini açıkça dile getirmekte; çıkarlarımızı en güçlü biçimde savunmaktadır. FETÖ militanlarının iadesi, PKK/YPG ve Halkbank konularında hem özel hem de kamuya açık ortamlarda aynı tavır içerisinde olmuşlardır.‬ ‪Türkiye ve ABD arasındaki bu meseleler, Obama dönemine kadar uzanmaktadır. Esasen Sayın Trump, kendisinden önceki yönetime kıyasla NATO müttefikine daha çok kulak vermiş; bu durum tarafımızca doğal karşılanmıştır.”

ABD BAŞKANI İLE AÇIK VE DÜRÜST DİYALOG SÜRECEK

Erdoğan’ın başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı döneminde birçok ABD başkanıyla çalıştığını hatırlatarak, şunları belirtti: “Kendisinin muhataplarına karşı açık sözlü olduğu; özel ve kamuya açık ortamlarda aynı şeyleri söylediği tarafsız yorumcuların takdiridir. Türkiye-ABD ilişkilerinin bu tür çabaların üstesinden gelerek daha da güçleneceğine şüphemiz yoktur. Ülkelerimizin ciddi müşterek çıkarları ve değerleri vardır. Sayın Cumhurbaşkanımız, ABD Başkanı Trump ile açık ve dürüst diyaloğunu sürdürecektir.”

Süleyman Soylu hakkında suç duyurusu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder