23 Haziran 2020 Salı

Prof. Dr. Kara YKS’ye dair rahat: “Çocuklar arasında kayıp olma ihtimali yok!”

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile ilgili salgın endişesine dair “Bizim çocuklarımızın arasında kaybın olma ihtimali yok” diye konuştu.

BOLD – Liselere Geçiş Sınavı (LGS) günü, okul önlerinde yaşanan kalabalık ve bazı imtihan salonlarındaki sosyal mesafeye uymayan durumlar kamuoyunda salgın endişesini artırdı. Önümüzdeki hafta sonu yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile alakalı ‘Benzer tablo orada da ortaya çıkar mı? Bu öğrencilerin sağlığını tehdit eder mi?’ korkusunu tetikledi.

BULAŞTIRICILIĞIMIZ BİRİN ALTINA İNMİŞ VAZİYETTE İDDİASI

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara söz konusu tedirginlikle ilgili ‘bulaş riskinin çok az olduğu hatta olmadığı’ açıklaması yapıp şunları söyledi: “Elimizden geldiği kadarıyla Bilim Kurulu, önerileriyle çocukların en rahat ve güvenilir şekilde sınava girmelerini sağlamaya çalışıyor. Rakam kayıp konuşulmasının çok doğru olmadığını düşünüyorum. Çocuklardan isteğim sınava konsantre olsunlar, rahat olsunlar. Türkiye’deki testlere göre PCR pozitif çıkan sayısı binde bire tekabül ediyor. Bulaştırıcılığımız 1’in altına inmiş vaziyette. Böyle bir ortamda bulaş riskinin çok az olduğunu hatta olmadığını söyleyebiliriz. Sınava girenlerin yaşını düşündüğümüzde kayıp olmasını beklemiyoruz.”

Polis susturamadığı kadını ‘çakarım’ diye tehdit etti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder