24 Haziran 2020 Çarşamba

Kaftancıoğlu’nun avukatı Ergün Özer: “Yargıtay kararı bozacaktır”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 7 yıl önceki twitleri sebebiyle aldığı 9 yıl 8 ay 20 günlük cezasının onanmasına dair avukatı Ergün Özer, “Kararın Yargıtay’dan bozulacağını düşünüyorum” dedi.

BOLD – Silahlı terör örgütü propagandası yapmak, Kamu görevlisine hakaret, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni alenen aşağılamak, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrikten yargılanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 9 yıl 8 ay 20 günlük cezası istinaf mahkemesince onandı.

İMAMOĞLU’NUN İSTANBUL’U ALDIĞI GÜNÜN YILDÖNÜMÜNDE

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nce verilen cezanın, Ekrem İmamoğlu’nun 800 bini aşan oy farkıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandığı 23 Haziran 2019 seçimleri yıldönümünde istinaf mahkemesinde onaylanması da dikkat çekici bulundu.

YARGITAY’DA DA BİR ŞEY ÇIKMAZSA AİHM’E GİDECEK

Kararı değerlendiren Kaftancıoğlu’nun avukatı Ergün Özer şunları söyledi: “Gerekçeli karar tebliğ edildikten sonra 15 gün içerisinde temyiz edeceğiz. Kararın Yargıtay’dan bozulacağını düşünüyorum. Hiçbir gerekçe gösterilmeden, ayrıntıya girilmeden, bin tane usulsüzlük, bin tane kanunsuz gerekçesiz karar oluşturuldu. Yargıtay’ın kararı esastan bozacağına inanıyorum. Oradan da bir şey çıkarsa AİHM’e karar gidecek bu dosya.”

TALİMATLA YAPILAN YARGILAMAYA ŞAŞIRMADIK

Müvekkilinin karara şaşırmadığını dile getiren Özer, “İstinaftaki dairenin böyle bir karar verebileceğini tahmin ediyorduk. Yargılama süreci zaten başından o kadar usulsüzlüklerle dolu, gerekçesiz bir karar verildi ki talimatla yapılan yargılama süreci olduğu için şaşırmadık tabii ki” diye konuştu.

İstanbul seçimlerinin yıldönümünde açıklandı: Kaftancıoğlu’nun 9 yıl 8 aylık cezası onandı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder