27 Haziran 2020 Cumartesi

TMMOB raporu: Millet Bahçesi değil UNESCO lazım

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nce hazırlanan Salda Gölü Raporu’nda, millet bahçesinden vazgeçilmesi istendi. UNESCO Dünya Mirası statüsü için yasal girişimlerin başlatılması teklif edildi.

BOLD – Burdur Yeşilova’ya bağlı Salda Gölü ile ilgili Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) bir rapor yayımladı. 150 sayfalık çalışmada şu ikazlar yer aldı: “Göl, yaklaşık 2 milyon yıl önce çevreden gelen sular ve yüzey sularının toplanmasıyla oluşmuştur. Salda’yı besleyen akarsulara, derelere bazıları yargı kararıyla durdurulmasına karşın gölet yapılması gölün yok olmasını ciddi etkileyecektir.”

Salda Gölü, doğal güzelliği ile görenlerin dikkatini çeken bir bölge.

Millet Bahçesi çalışmaları kapsamında Salda çevresine iş makinelerinin girmesi tartışmaya yol açmıştı.

KAMU VE TOPLUM YARARI OLMADIĞI İFADE EDİLDİ

Cumhuriyet’ten Bülent Ecevit’in haberine göre raporda ayrıca şunlara işaret edildi: “Göl, madencilik faaliyetleri ve taşocakları ile kirletilmemeli ve yok edilmemeli. Koruma statüleri değiştirilerek Salda Gölü’nde yapılaşmayı kolaylaştırıcı yeni statülerden tekrar mutlak korumacı statülere geri dönülmeli. Turizm baskısı ve millet bahçesi projesi ile yok edilmemeli. Bu amaçlı yapılaşma kamu yararı ve toplum çıkarına aykırıdır.”

“Maden sahası açmak için orman yakıldı” iddiası

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder