26 Haziran 2020 Cuma

Cüneyt Özdemir’in sansürlediği gazeteci Erkam Tufan’a konuştu

Cüneyt Özdemir, Kürt gazeteci Bestoon Khalid’le yaptığı söyleşiyi sansürledi. Sansürlenen gazeteci Erkam Tufan’a konuştu. Sansürü ve sansürlenen bilgileri anlattı.

BOLD – Gazeteci Cüneyt Özdemir, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden gazeteci Bestoon Khalid ile kendi YouTube kanalı üzerinden 9 dakikalık bir söyleşi yaptı ancak sonradan söyleşiyi sildi.

HDP’lilere medyada uygulanan sansürü anlatırken “3 HDP’liyi programa davet etmek için aradık, hiçbiri gelmedi” diyen ancak aradığı isimlerin o an için ya toplantıda ya uçağa binmek üzereyken olduğu bilgisini paylaşmayan ve bu nedenle eleştirilen gazeteci Cüneyt Özdemir, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden gazeteci Bestoon Khalid ile yaptığı söyleşiyi YouTube kanalından kaldırdı. Khalid yayında, Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi’ne yaptığı operasyonlarda 6 sivilin hayatını kaybettiğini dile getirmişti.

Gazeteci Erkam Tufan, sansürlenen gazeteci Bestoon Khalid’i konuk etti. Özdemir’in sansürü, sansürlenen bölümleri anlatan Khalid, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ndeki sivil kayıpları da anlattı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder