24 Temmuz 2020 Cuma

“Bayramda sarılmayın, öpüşmeyin, ziyareti telefonla yapın”

Bilim Kurulu Üyesi Prof Dr. Mehmet Ceyhan’dan Kurban Bayramı uyarıları: “Yakınları ziyaret yerine telefonla arayın. Görüşme için açık alanı tercih edin, sarılmayın, el öpmeyin ve muhabbeti kısa tutun.”

BOLD – Koronavirüs salgını Türkiye’de etkisini devam ettirirken yaklaşan Kurban Bayramı’nda alınması gereken tedbirlere yönelik Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, tavsiyelerini sıraladı. “Yakınlarınızı ziyaret yerine telefonla arayın. Eğer ziyarete gidecekseniz açık alan tercih edin, sarılmayın, el öpmeyin ve görüşmeleri kısa tutun” diye ikaz etti.

YÜKSEK SESLE KONUŞMAK BULAŞMA RİSKİNİ ARTIRIYOR

Bayramda en iyi önlemin mümkün mertebe az kişiye gitmek olduğunu ifade ederek illa ziyaret olacaksa da bunun süresinin kısa tutulması gerektiğini dile getirdi.”Hatta ziyaretlerin ev önünde, bahçede olması riski 19 kat azaltacaktır. Herkesin eli değen yerlerin mutlaka dezenfektanla temizlenmesi lazım. Bir de yüksek sesle konuşulmamalı. Bu ciddi şekilde virüsün bulaş riskini artırıyor. Öksürüğü, hapşırığı, ateşi bulunanlar kesinlikle başkalarıyla görüşmemeli” şeklinde konuştu.

65 YAŞ ÜSTÜ VE KRONİK HASTALARA DİKKAT EDİLMELİ

Kurban kesim aletlerinde risk bulunmadığını aktaran Prof. Dr. Ceyhan, ayrıca şunları belirtti: “Bayramda 3 riskli durum var. Biri kesim sırasında oluşan kalabalık ki solunum yoluyla bulaş için risk oluşturur. İkincisi toplu taşıma araçları. Üçüncüsü ise evlerde, kapalı ortamda özellikle risk grubuna giren 65 yaş üstü ya da kronik hastalıklı kişilere ziyaretlerdir. Hayvanlardan ise bulaşma olmaz. Ayrıca sarılmak, öpüşmek de tehlikeli hususlar.”

Türkiye’de son 24 saatte korona nedeniyle 17 kişi daha öldü

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder