21 Temmuz 2020 Salı

İnsan hakları İzleme Örgütü, Trump’ın duvarıyla dalga geçti: Artık Meksikalıları koruyor

HRW Direktörü Kenneth Roth, ‘Duvar Meksika’nın aşırı enfekte bölgelerinden gelen insanları durdurdu’ diyen Trump’a ABD’deki vaka oranlarının Meksika’nın 4 katı olduğunu hatırlattı.

BOLD- Göreve geldiğinde, düzensiz göçmen akınını durdurmak için Meksika sınırına duvar ördüren ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs ile birlikte kararının ne kadar yerinde olduğunun daha iyi anlaşıldığını savundu. Beyaz Saray’ın Gül Bahçesinde gazetecilere konuyla ilgili konuşan Trump, ”Duvar çok zamanında oldu, çünkü Meksika’nın aşırı enfekte bölgelerinden gelen insanları durdurdu” demişti.

ABD’DEKİ VAKA ORANI MEKSİKA’NIN 4 KATI

Öte yandan, duvara karşı çıkan İnsan Hakları İzleme Örgütünün (Human Rights Watch, HRW) Direktörü Kenneth Roth Trump’ın sözleriyle dalga geçti. Sosyal medya hesabından, Washington Post’un ilgili haberini paylaşan Roth, Trump’ın koronavirüs ve Meksika Duvarı ile ilgili sözlerine atıfta bulunarak, ”Amerika Birleşik Devletleri’nde koronavirüslü oranı Meksika’nın dört katı. Trump’ın sınır duvarının Meksikalılar için o kadar da kötü olmadığı görülüyor. Duvar onları koruyor!’ dedi.

ABD Temyiz Mahkemesi Hakan Atilla’nın mahkûmiyetini onadı

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder