25 Temmuz 2020 Cumartesi

Federal ajanlar Çin’in Houston Konsolosluğuna girdi

Donald Trump yönetiminin Çin’e, Houston’daki konsolosluğunu kapatması için verdiği 72 saatlik sürenin dolması ile ABD’li federal ajanlar ve yerel kolluk kuvvetleri, diplomatik yerleşkeye girdi.

BOLD – ABD ile Çin arasındaki Houston geriliminde yeni bir sayfa açıldı. ABD’li federal ajanlar ve yerel kolluk kuvvetleri, Çin’in Houston konsolosluğunun kapatılması için verilen 72 saatlik sürenin bitmesiyle diplomatik yerleşkeye girdi.

GİRİŞTE KAMYON, KAMYONET VE ÇİLİNGİR ARACI KULLANILDI

Yerel basın, sürenin dolmasına kısa süre kala çevreye polis barikatı kurulduğunu aktardı. Aynı anlarda diplomatik plakalı araçların konsolosluktan çıktığı görüldü. Sonrasında biri Dışişleri Bakanlığı görevlisi, birkaç kişi arka kapıdan yerleşkeye girdi. CNN’in verdiği bilgiye göre birkaç siyah SUV tipi araç, kamyon, kamyonet ve bir çilingir aracı girişte yer aldı. İtfaiyenin de yerleşkeye girip çıktığı belirtildi.

ÇİN DE ÇENGDU’DAKİ ABD KONSOLOSLUĞUNUN KAPATILMASINI EMRETTİ

Geçen günlerde ABD, ani şekilde Çin’e, Houston’daki konsolosluğunu kapatması için emir verdi. Washington, konsoloslukta görevli diplomatları ekonomik casusluğa ve koronavirüs araştırmalarının çalınması girişimine destekle suçladı. Çin, karara ABD’nin Çengdu’daki konsolosluğunu kapatmasını emrederek karşılık verdi.

Yunan Ordusu’ndan Türkiye’ye tehdit: Oruç Reis’in kabloları kıta sahanlığımıza temas ederse…

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder