25 Temmuz 2020 Cumartesi

Son görüşmeyi inceleyen bilirkişi: İhtar-ikaz-izah var!

Kayıp üniversite öğrencisi Gülistan Doku soruşturmasında bilirkişi, dosyadaki baş şüpheli Zaynal Abakarov’un Doku ile son görüşmesine ilişkin kamera kayıtları incelemesini tamamladı. Sonuç: “İhtar-ikaz-izah anlamında bedensel hareketler okunmakta.”

BOLD – Tunceli’de 203 gün önce kaybolan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku ile dosyadaki baş şüpheli Zaynal Abakarov’un son görüşmesine dair kamera kayıtları incelemesi sonuçlandı. Cumhuriyet’ten Mehmet Kızmaz’ın haberine göre ilgili bilirkişi raporunda, Abakarov’un Gülistan ile konuşmasının ‘sokakta karşılaşılan bir erkek ve kadının bilinen normal konuşmaları gibi olmadığı’ ve ‘ihtar-ikaz-izah anlamında bedensel hareketlerinin okunduğu’ vurgulandı.

O KADINLARIN BEYANLARI SORUŞTURMAYA GİRMEDİ

Şüpheli Abakarov’un, Doku ile çalıştığı kafede yaptığı görüşme öncesi muhtemelen aynı yerde çalışan 3 kadınla da görüştüğü bilgisi verildi. Bilirkişi raporunda bu kadınlardan ‘tanık olabilirler’ diye bahsedildi. Raporda HTS kayıtları bulunduğunu belirten Doku ailesi avukatı Ali Çimen, “Kayıtlarda, kaybolmadan önceki gün, Abakarov’un Gülistan’ı alıkoyup darp etmesi olayında, bölgeye giden polislerden birinin o an Zaynal’ın polis babasını aradığı ortaya çıktı. Yine söz konusu kadınların beyanı soruşturmaya girmedi. Bu özellikle gizleniyor” dedi.

Yaylada kaybolan 11 yaşındaki Elif Akbayrak aranıyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder