22 Temmuz 2020 Çarşamba

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tezer: “Erkeklerin antikorları plazma tedavisinde kullanılmalı”

Erkeklerin koronadan daha fazla etkilendiğini belirten Prof. Dr. Hasan Tezer, “Bağışıklık sistemlerinin oluşturduğu antikorları plazma tedavisinde kullanmak daha doğru bir yaklaşım” tespitinde bulundu.

BOLD – Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, kurullara uyulursa vaka sayısının 900 altına düşebileceğini ancak bunun ilk aşamadaki gibi hızlı değil, yavaş olacağını belirtti. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre koronaya bağlı ölümlerin yüzde 80’inin 65 yaş üstünde görüldüğünü hatırlatarak “Kardiyovasküler hastalıklar, kalp-damar hastalıkları, obezite, diyabet, böbrek hastalıkları gibi bağışıklığı baskılayıcı rahatsızlık sahiplheri özellikle risk grubunu oluşturuyor” dedi.

BULAŞICI VE CAN ALICI ETKİSİ HALA DEVAM EDİYOR

Hastalığın tüm hızıyla sürdüğüne işaretle “DSÖ açıklamasına göre virüsün enfektivitesini azalttığıyla ilgili elimizde hiçbir veri yok. Aynı şekilde bulaşıcı özelliği devam ediyor” uyarısı yaptı. Erkeklerin, enfeksiyondan daha fazla etkilendiği bilgisini paylaşarak şunları dile getirdi: “Yoğun bakım ihtiyacı ve ölümler erkeklerde daha fazla. Hastalığı ne kadar ağır geçirirseniz bağışıklık hücreleri o ölçüde daha iyi antikor oluşturduğundan erkeklerde oran yüksek. İngiltere’de, hastalanan erkeklerden kan örneği alınıp hastalanmış kişilere plazma verilmesinin doğru yaklaşım olacağı ifade edilmişti. Bu noktada erkeklerin bağışıklığının oluşturduğu antikorları alıp hastalara vermek daha doğru bir yaklaşımdır.”

AKP’li vatandaş büyük oyunu gördü: Gıda fiyatlarını PKK ve CHP yükseltiyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder