22 Temmuz 2020 Çarşamba

Mithat Sancar: “HDP, kadına şiddet olaylarında hesaptan kaçmayacak”

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, 16 Nisan 2017 referandumu ile kurulan düzenin düşmansız yaşayamadığını, yeni rejimin dikiş tutmadığını söyledi. İki partilinin adının karıştığı kadına şiddet olaylarıyla ilgili  de hesaptan kaçınmayacaklarını dile getirdi.

BOLD – Suruç saldırısı sonrası Türkiye’nin karanlık bir döneme girdiğini söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “16 Nisan 2017 referandumu ile yeni bir düzen kurdular. Bu düzen OHAL’i kalıcılaştırma anlamına geliyordu. Kalıcı OHAL rejimleri düşman yaratmadan yaşayamaz. Sürekli gerilime, kamplaşmaya ve kutuplaşmaya ihtiyaçları var” dedi.

MÜCADELE CİDDİYETLE SÜRDÜRÜLÜRSE REJİMİN DİKİŞLERİ ÇÖZÜLECEKTİR

Yeni sistemde yargının topluma hiza vermek için sopaya dönüştürüldüğünü, basının susturulduğunu belirterek, “Toplum bu rejime rıza vermiyor. 2017 referandumu OHAL şartlarında gerçekleşti, bütün hile ve devlet imkânları kullanılmasına rağmen ancak küçük farkla evet çıkmıştır. Rejimin dikiş tutmayacağı o gün belli olmuştur. Demokrasi güçleri dayanışmayı, demokrasi ve haysiyet mücadelesini ciddiyetle sürdürdükleri müddetçe rejimin dikişleri er geç çözülecektir” ifadelerini kullandı.

BU ÇİRKİNLİKLERİN YAŞANMASI ELBETTE BİZİ UTANDIRIR

Sancar, geçen hafta HDP’yi derinden sarsan ve utanca boğan iki çirkin olay yaşandığına da dikkat çekip “Partimize mensup iki milletvekili kadına karşı şiddet ve cinsel saldırı olaylarıyla gündeme geldi. Saflarımızda bu çirkinliklerin yaşanması elbette bizi utandırır. Ama HDP ilkeleri sağlamdır, değerleri köklüdür. Bunun en güçlü sütunu kadın mücadelesidir” diye konuştu.

MERKEZ DİSİPLİN KURULU MENSUR IŞIK KARARINI VERECEK

Eşine şiddet uyguladığı belirtilen Mensur Işık ile ilgili kararın Merkez Disiplin Kurulu’nda alınacağına işaretle şu taahhütte bulundu: “Kusurumuz varsa kendi içimizde bunun gereğini yerine getiririz. Bir eksiğimiz varsa halkımıza hesap vermekten asla kaçınmayız.”

Pınar Gültekin’i öldüren cani tutuklandı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder