23 Temmuz 2020 Perşembe

TTB’den 65 yaş üzerine özgürlük talebi

Türk Tabipleri Birliği, 65 yaş üzeri vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağını ayrımcılık diye niteledi. Kısıtlamanın bilimsel temeli bulunmadığını iddia edip ‘ivedi şekilde’ kaldırılmasını talep etti.

BOLD – Koronavirüs sürecinde, risk grubunda yer aldıkları için 65 yaş ve üzeri kişiler, başta belirli saatlerde sokağa çıkma yasağı olmak üzere bazı kısıtlamalara maruz kaldı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) özellikle dışarı çıkış kısıtlamasının bilimsel temeli bulunmadığını belirtip sınırlamaların bir an önce bitirilmesini istedi.

KAS İSKELET VE DOLAŞIM SİSTEMİ ŞİKAYETLERİ ARTTI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2019 verilerine göre Türkiye’de 7 milyon 550 bin 727, 65 yaş üzeri vatandaş bulunduğunu hatırlatan TTB, yasakların ölçüsüz ve tutarsız olduğunu savundu. Uzun süren kısıtlamaların ruhsal ve sosyal olumsuz etkilenmelerine yol açtığına dikkat çekilerek “Başta kas iskelet ve dolaşım sistemi rahatsızlıkları, 65 yaş ve üzeri hasta yakınmalarında artış yaşandığını göstermektedir. Her gün yalnızca 10.00 ile 20.00 arası sokağa çıkabilme izni tıbben doğru değildir, bilimsel temeli yoktur: 20.01-09.59 arası sokağa çıkmanın olumsuz etkileri kanıta dayalı açıklanmalıdır” denildi.

BAKANLIK VE BİLİM KURULU AÇIKLAMA YAPMADI

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tarafından herhangi bir açıklama yapılmadığına işaretle şunlara dikkat çekildi: “Yaşamları her bir insanımız gibi çok değerli 65 yaş ve üzeri yurttaşlarımızın sağlıklarının daha fazla olumsuz etkilenmesini önlemek için bütün kısıtlamalar ivedi kaldırılmalıdır.”

Türkiye’de günlük korona tablosu: 19 can kaybı, 902 yeni tanı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder