24 Temmuz 2020 Cuma

Jeofizik Mühendisi Yüklü: Falez çatlakları, deprem etkisini büyütecek!

75 milyon yıllık Antalya falezlerinde suyun metrelerce altına inen çatlak ve kovukların olası depremin etkisini büyüteceğini belirten Jeofizik Mühendisi Atakan Yüklü, yıkım etkisinin artacağını kaydetti.

BOLD – Antalya falezlerinin deniz altındaki kısımlarını kameraya çeken Sualtı Federasyonu Antalya İl Temsilcisi İsa Alemdar, dalışlar sırasında çatlaklar ve kovuklar görüntülediklerini söyledi. Yüzlerce çatlak ve kovuktan bahseden Alemdar, bunlardan bazılarının metrelerce derine uzandığını ifade etti.

Falezlerdeki çatlaklar suyun metrelerce altına iniyor.

AMORTİSÖR GÖREVİ GÖRMEYECEK

Söz konusu çatlakların olası deprem anında ne gibi tepki vereceğini değerlendiren Jeofizik Mühendisi Atakan Yüklü, ikaz etti: “Falezler üzerindeki yapılaşmaların Akdeniz’de olabilecek bir depremde daha ciddi hasara yol açacağına yönelik yıllardır yaptığımız açıklamamızın sebepleri bu çatlaklardır. Depremin şiddetini artıracaktır. Şiddeti farklı zeminlere göre daha ciddi hissedilecektir. O kırık ve çatlaklar büyük boşluklara açılıyor. Çatlaklar amortisör görevi görmüyor çünkü bir makine değil.”

Türkiye’de günlük korona tablosu: 18 can kaybı, 913 yeni vaka

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder