22 Temmuz 2020 Çarşamba

Suriyeli Aya Alsakka Amini mezuniyetinden 15 gün sonra memur olarak atandı

Temmuz ayında Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden mezun olan Suriyeli Aya Amini, aynı ay içerisinde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışını yaptığı şehir hastanesine memur oldu.

BOLD- İyi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Kurucular Kurulu Üyesi İlay Aksoy sosyal medya hesabından, Suriyeli öğrencilerin mezuniyetlerinin hemen ardından memur olarak atanmalarına ilişkin paylaşımda bulundu.

Aksoy, Temmuz ayında Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden mezun olan Suriyeli Aya Alsakka Amini adlı kız öğrencinin aynı ay içerisinde, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışını yaptığı şehir hastanesine memur olarak atandığını yazdı.

Aksoy paylaşımında şu ifadeleri kullandı, ”2 Temmuz 2020 tarihinde Suriyeli Aya Alsakka Amini Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden mezun olup yaklaşık 15 gün sonra İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastahanesine kadrolu devlet memuru olarak atanıp 14 Ağustos’ta görev başı yapacak….Maşallah gerçekten.”

Türkiye’de yıllarca atanmadığı için intihar eden öğretmen adayları olduğunu hatırlatan sosyal medya kullanıcıları, Suriyeli öğrencilerin, mezuniyetlerinden 15 gün sonra sınavsız atanmalarına tepki gösterdi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder