22 Temmuz 2020 Çarşamba

İYİ Partili başkandan “Hangi partiye geçeyim?” anketi

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın ilçesinde “Hangi partiye geçeyim?” diye anket yaptırdığı ortaya çıktı. Ankette seçenekler arasında sadece AKP ve MHP’nin yer alması dikkat çekti.

BOLD – 31 Mart seçimlerinde Millet İttifakı adayı olarak girdiği seçimleri kazanarak İlkadım Belediye Başkanı olan Necattin Demirtaş’ın parti değişikliği için anket yaptırdığı ortaya çıktı. İyi Parti’li Demirtaş’ın AKP ile MHP arasında kararsız kaldığı dikkat çekti.

MHP ADAY GÖSTERMEYİNCE İYİ PARTİ’YE GEÇMİŞTİ

2009-2014 yılları arasında MHP’den İlkadım ilçesinde Belediye Başkanlığı yapan Necattin Demirtaş, 31 Mart seçimleri öncesinde yine partisinden aday olmak istedi. Ancak Cumhur İttifakı ilçede AKP adayını destekleyeceğini açıklayınca, Demirtaş, MHP’den istifa ederek İyi Parti’ye geçip Millet İttifakı’nın adayı olarak seçimlere katıldı.

ANKETTE SADECE MHP VE AKP YER ALDI

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre, seçimleri kazanarak belediyeyi AKP’den devralan Demirtaş’ın geçen ocak ayında parti değiştirmesi konusunda anket yaptırdığı iddia edildi. Başkan Demirtaş, bir anket şirketi aracılığıyla ilçedeki vatandaşlara, “Demirtaş seçildiği İyi Parti ile mi devam etmeli?” sorusunu sordurdu. Ardında da bu soruya “Hayır” diyenlere “Hangi partiyle devam etmeli?” şeklinde ikinci soru yöneltildi. Seçenekler arasında ise AKP ve MHP’den başka bir partinin olmaması dikkat çekti.

Saray’ı örnek aldı, makamında milyonlarca liralık tadilat yaptırdı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder