24 Temmuz 2020 Cuma

Merkez Bankası enflasyonun artmasından endişeli

Enflasyon tahmini üzerindeki risklerin yukarı yönlü olduğunu belirten Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, bu nedenle daha önce art arda düşürdüğü politika faiz oranını sabit tuttu.

BOLD – Son 9 toplantıda art arda 1.575 baz puan faiz indirimi yapan ve yüzde 24 seviyesinde olan faizi yüzde 8.25’e kadar düşüren Merkez Bankası, geçen ay olduğu gibi bu ayda enflasyon riski nedeniyle faizleri değiştirmedi.

ENFLASYON RİSKLERİ YUKARI YÖNLÜ

Merkez Bankasının temmuz ayı toplantısı sonrası yapılan açıklamada yılın ikinci yarısında talep yönlü dezenflasyonist etkilerin daha belirgin hale geleceği öngörüsü korunduğu belirtilerek, “Yakın dönemdeki gerçekleşmeler nedeniyle yılsonu enflasyon tahmini üzerindeki risklerin yukarı yönlü olduğu değerlendirilmektedir” denildi.

ENFLASYONU ETKİLEYEN TÜM UNSURLAR DİKKATE ALINDI

Enflasyon görünümünü etkileyen tüm unsurların dikkate alınarak politika faizinin sabit tutulmasına karar verildiği belirtilen açıklamada, “Enflasyondaki düşüşün hedeflenen patika ile uyumlu şekilde gerçekleşmesi için para politikasındaki temkinli duruşun sürdürülmesi gerekmektedir. Bu çerçevede, parasal duruş ana eğilime dair göstergeler dikkate alınarak enflasyondaki düşüşün sürekliliğini sağlayacak şekilde belirlenecektir” denildi.

ENFLASYON BEKLENTİSİ ARTIRILACAK

Öte yandan Merkez Bankasının bu ay sonunda daha önce yüzde 7.4 olarak açıkladığı enflasyon tahminini revize etmesi bekleniyor.

Muhaliflere yasak ekranlar katillere açık: Can Dündar’ı öldürtürdüm

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder