22 Temmuz 2020 Çarşamba

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in yeni kamu göreviyle maaşı 28 bin 500 oldu

Baskılar sonucu, TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini açıklayan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, 3 bin lira zamla Halkbank Yönetim Kurulu üyeliğine atandı.

BOLD- Muhalif kanallara eşi benzeri görülmemiş cezalar yağdıran Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, 12 bin 500 lira maaşla Halkbank Yönetim Kurulu üyeliğine atandı.

3 BİN LİRA ZAMLA YENİ GÖREV

Konuyu gündeme getiren CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğinden aylık 9 bin 500 lira maaş alan Ebubekir Şahin’in baskılar sonucu buradan istifa ettikten sonra 3 bin lira daha zamlı olarak Halkbank Yönetim Kurulu üyeliğine atandığını açıkladı.

KAMU GÖREVLİSİ ÜYEYE 12 BİN 500 LİRA MAAŞ

Sertel’in Halkbank KİT Alt Komisyonu toplantısında yönetim kurulu üyelerinin maaşlarına ilişkin yönelttiği soruya verilen yanıtta, “Bankamız 12.06.2020 tarihinde yapılan Genel Kurul Toplantısı’nda alınan karar uyarınca; Yönetim Kurulu Üyelerinden uhdesinde kamu görevi bulunmayan üyeye 22 bin 500 lira, uhdesinde kamu görevi bulunan üyeye 12 bin 530 lira, Denetim Kurulu üyelerine de 10 bin 140 lira ücret ödenmektedir” denildi.

Sertel, RTÜK Başkanlığı’nın yanı sıra Halkbank ve Basın İlan Kurumu üyeliği görevlerini yürüten Şahin’in ortalama maaşının 30 bin lirayı bulduğunu belirtti. Şahin, Basın İlan Kurumundan da toplantı başına 6 bin lira aldığı öğrenildi.

BANKAYA KATKILARI YOK AMA BANKANIN ONLARA VAR

Ebubekir Şahin’in başkanlık yaptığı RTÜK’ün taraflı kararlarını eleştiren Sertel, “KİT üyesi ve partimizin KİT Sözcüsü olarak Halkbank Genel Müdürü’ne ekonomiden anlamayan, finans bilmeyen Ebubekir Şahin’den ve daha önce atanan Mevlüt Uysal’dan banka yönetiminde nasıl bir katkı bekliyorsunuz diye sordum. Bana cevap veremediler. Ebubekir Şahin’in ve eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın bankaya bir katkıları yok ancak bankanın onların bütçesine katkısı olduğu açık” ifadelerini kullandı.

SARAY’DAN TALİMATLA MUHALİFLERE CEZA KESİYOR

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in ismi daha öncede muhalif kanallar, Tele 1 ve Halk TV’ye verilen 5 günlük karartma cezalarıyla gündeme gelmişti. RTÜK üyesi İlhan Taşçı, Şahin’in Saray’dan cezalar konusunda talimat aldığını ileri sürmüştü.

Saray’ı örnek aldı, makamında milyonlarca liralık tadilat yaptırdı

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder