25 Temmuz 2020 Cumartesi

CHP’de koronavirüs nedeniyle seyircisiz kurultay: Genel Başkanlık seçimi bugün yapılacak

CHP’nin koronavirüs nedeniyle seyircisiz olarak gerçekleştirileceği 37. Kurultayı bugün başlayacak. Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşacağı kurultayda delege desteğini alması durumunda İlhan Cihaner, Aytuğ Atıcı ve Tolga Yarman da başkan adaylığı için yarışacak.

BOLD – Bilkent Odeon konser alanında yapılacak kurultayda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kapsamlı bir manifesto açıklaması bekleniyor.

Genel başkanlık seçiminin de yapılacağı ilk günde, İlhan Cihaner, Aytuğ Atıcı ve Tolga Yarman genel başkanlık için yarışacak. Söz konusu isimlerin aday olabilmesi için 68 delegenin imzasına ihtiyaç bulunuyor.

Saat 10.00’da başlayacak kurultayda Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun divan başkanı olarak görev yapması bekleniyor.

PM SEÇİMİ YARIN

Kurultaya 1356 delegenin yanı sıra yalnızca görevli olanlar ile katılacağını ifade eden onur üyeleri alınacak. Pandemi koşulları nedeniyle ayrı ayrı alanların oluşturulduğu Odeon’da seçimler için 44 sandık ve her sandıkta üç farklı kabin olmak üzere toplam 132 kabin oluşturulacak. Gazeteciler için de ayrı bir alanın oluşturulduğu kurultaya girişte ateş ölçümü yapılacak, maske takılması zorunlu tutulacak. Kurultayın ikinci gününde Parti Meclisi seçimleri yapılacak. Toplam 60 üyeden oluşan PM’nin 8 üyesi, Bilim Yönetim ve Kültür Platformundan seçiliyor. Kılıçdaroğlu’nun 52 üye için bir anahtar liste hazırlayacağı belirtiliyor. PM adayı olarak seçime katılabilmek için 10 delegenin imzası gerekiyor.

GENÇLİK KOTASI ARTIRILDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, kurultayı Sağlık Bakanlığının önerdiği tedbirlere uygun olarak seyircisiz bir şekilde, delege ve onur üyelerinin katılımıyla yapılacağını kaydetti. Kurultayda ilk kez yüzde 10 olan gençlik kotasının yüzde 20’ye çıkarıldığını belirten Salıcı, genel başkanlık için imza oranının yüzde 10’dan yüzde 5’e düşürüldüğünü söyledi.

Muhalefetten sosyal medya düzenlemesine tepki: Türkiye’yi İran mı yapmak istiyorsunuz?

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder