24 Temmuz 2020 Cuma

Kılıçdaroğlu PM’yi Anadolu’ya açıyor

Hafta sonu kurultaya hazırlanan CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclisindeki Anadolu temsiliyet oranını artıracağı bildirildi. Görev alacak yeni isimlerin farklı kesimlerle teması olanlar ve sahada çalışanlardan oluşacağı kaydedildi.

BOLD – CHP’nin 25-26 Temmuz’daki kurultayında tekrar belirlenecek Parti Meclisinde (PM) Anadolu temsiliyetinin artacağı, farklı kesimlerle teması bulunan ve sahada çalışan yeni isimlerin görev alacağı bilgisi kulislere yansıdı. Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bu kapsamda tek tek il başkanları ve belediye başkanları ile görüştüğü, örgütün ve tabanının taleplerini dikkate alarak anahtar liste hazırlayacağı dile getirildi.

TELEFON GELMEDEN ADAY OLMAYIN EMRİ

Kılıçdaroğlu’nun, anahtar listede yer alıp almayacağı belli olmayan ve genel merkeze karşı olduğu görüntüsü vermek istemeyen milletvekillerine ise “Telefon gelmeden adaylık başvurusunda bulunmayın” dediği aktarıldı. Edinilen bilgiye göre 52 PM üyesi için yaklaşık 70-80 kişilik anahtar liste, 8 üyelik Bilim Kültür ve Yönetim Platformu için de 12 kişiden oluşan anahtar liste hazırlanabileceği ileri sürüldü.

BÜYÜKŞEHİRLERİN AĞIRLIĞI KIRILIYOR

CHP Genel Başkanı’nın anahtar listesini hazırlarken Anadolu temsiliyetini artıracağı, büyükşehirlerin ağırlığını ise geçmişe oranla azaltılacağı söylendi. Anadolu temsiliyetinin artırılmasıyla PM’ye girecek yeni isimlerin kamuoyunda tanınan ve yıldız isimler yerine toplumun farklı kesimleriyle iletişimli ve sahada aktif çalışma yürüteceklerden oluşacağı dile getirildi.

KOTİL’İN ADI PARTİ İÇİNDE TARTIŞILIYOR

Öte yandan 2016’da partiyi eleştirerek CHP’den istifa eden Aylin Kotil’in de Kılıçdaroğlu’nca PM listesine yazılacağı öğrenildi. Kotil ismine parti içerisinden büyük tepki olduğu kaydedildi.

Bakan Selçuk açıkladı: 3 gün okul, 3 gün uzaktan eğitim; ders saatleri düşürülecek

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder