4 Ağustos 2020 Salı

Ankara için korkutan açıklaması: Yoğun bakımlar doldu, hastalar evlerine gönderiliyor

Ankara Tabip Odası, kamu hastanelerinin yoğun bakımlarının dolduğunu, hastanelerinin artık Kovid-19 hastası kabul edemez hale geldiğini ve hastaların evlerine gönderildiğini öne sürdü.

BOLD – Ankara Tabip Odası, normalleşme süreci ile birlikte vaka artışlarının sürdüğünü açıkladı. Ankara’da günlük pozitif vaka sayısının bine yaklaştığı önü sürülürken, hastanelerinin servis ve yoğun bakım ünitelerinin dolduğu belirtildi.

HASTALAR EVLERİNE GÖNDERİLİYOR

Pandemi hastanelerinin Kovid-19 hastası kabul edemez hale geldiği aktarılan açıklamada,“Yoğun bakım ünitesinde yatması gereken hastalar acil servislerde sedyeler üzerinde takip edilmekte. Bu hastanelere başvuran hastalar zaman zaman diğer hastanelere yönlendirilirken, pandemi dışındaki hastanelerde, normal sağlık hizmeti sunan sağlık kuruluşlarında da yer bulunamayınca hastalar evlerine gönderilmekte” denildi.

YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİNİN KAPASİTESİ ARTIRILDI

Birçok hastanenin vaka sayılarındaki artış sonrası Kovid-19 hastası dışında hastaya hizmet veremediği belirtilen açıklamada, pandemi hastanelerinde artış nedeniyle odalara ikişer hasta yatırıldığı ifade edildi. Açıklamada, Ankara’da kamu-özel işbirliği ile işletilen bir hastanede, Kovid-19 hastalarının kabul edildiği her bir yoğun bakım ünitesine 8’er hasta ilave edildiği ve 24 hastaya hizmet verilmeye başlandığı kaydedildi.

 

Beyrut limanına yanaşan havai fişek gemisinde patlama! Korkunç patlama böyle görüntülendi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder