5 Ağustos 2020 Çarşamba

Muharrem İnce Mesut Yılmaz ile yeni parti istişaresi yapacak!

Parti kuracağı iddiaları siyaset gündemine oturan Eski CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin, İstanbul’a gidip görüşmeler yaptığı iddia edildi. Kulis bilgisini köşesine taşıyan Sözcü yazarı Saygı Öztürk, İnce ile eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın görüşeceğini aktardı.

BOLD – Ana muhalefet CHP’nin geçen dönem cumhurbaşkanı adayı ilan edilen ismi Muharrem İnce’nin yeni parti kuracağına yönelik iddialar gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

Konuyla ilgili kulis bilgisi paylaşan Sözcü yazarı Saygı Öztürk, “Yeni parti için görüşlerine önem verdiği ve birlikte yürümek istediği bazı isimlerle telefonla konuştu. Dün de İstanbul’a gitti. Bazı görüşmeler yapıyor. Konuştuğu 18 kişiden 17’si, ‘Varım’ dedi. Yeni bir siyasi parti kurulmasının gerekliliğini de anlattı. İnce’nin hem hemşerilik, hem deneyimleri nedeniyle konuşacağı isimlerden birisi de eski Başbakan Mesut Yılmaz olacak. Yılmaz ve İnce’nin eskiye dayanan dostluğu var. Bu dostane bir görüşme olacak” ifadelerini kullandı.

CHP’DE AYRIŞMA PARTİYİ YARALAR

Öztürk, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisine bir oy daha fazla gelsin diye çaba gösterirken, bunun için eleştirileri göze alıp açılımlar yaparken, ittifaklar oluştururken, İnce’nin parti kurma niyeti inanıyorum ki en çok Kılıçdaroğlu’nu etkilemiştir. Yönetimden ‘Giderse gitsin’ diyenler, hatta bu kopuştan memnun olanlar da çıkacaktır. Unutmayalım, MHP Genel Başkanı, İyi Parti’ye giden eski MHP’lilere ‘Yuvaya dönün’ çağrısı yaparken, CHP’de bu ayrışma, partiyi yaralar” yorumunu yaptı.

Bahçeli’nin Akşener’e ‘Evine dön’ çağrısına İyi Parti’den jet cevap: Biz zaten evimizdeyiz

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder