6 Ağustos 2020 Perşembe

Facebook Trump’ın çocuklarla ilgili koronavirüs açıklamasını kaldırdı

Facebook, Başkan Trump’ın çocukların koronavirüse karşı neredeyse bağışıklık sahibi olduklarını söylediği bir videoyu sosyal medya platformundan kaldırdı.

BOLD – Facebook, Trump’ın Çarşamba sabahı Fox News’a verdiği röportajın videosunun, Facebook’un koronavirüsle ilgili yanlış bilgi paylaşılmasına karşı kurallarını ihlal ettiğini bildirdi.

Facebook sözcülerinden biri ‘‘Bu video, bir grubun koronavirüse karşı bağışıklığı olduğu şeklinde yanlış iddialar içeriyor. Bu da koronavirüsle mücadeleye zararlı, yanlış bilgilerin yayılmasını önleme politikamızı ihlal ediyor’’ dedi. Sözcü şirketin ilk kez Başkan’a ait bir videoyu koronavirüse karşı yanlış bilgi yaydığı gerekçesiyle kaldırdığını kaydetti.

Okulların yeni eğitim döneminde yüz yüze eğitime geçmesine her fırsatta destek veren Trump, Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında bu konu gündeme getirildiğinde bir kez daha ‘‘Okulların açıldığını görmek istiyorum’’ dedi.

Cumhuriyetçi bölgelerin okulların açılmasını istediğini söyleyen Trump, Demokratlar’ınsa 3 Kasım’daki başkanlık seçimlerinden önce okulların açılmasını istemediklerini kaydetti. Trump, ‘‘Bunun siyasi olarak kendileri için iyi olacağını sanıyorlar’’ dedi.

Trump, bir kez daha çocukların koronavirüsü çok kolay atlatabildiklerini söyledi ve ‘‘Hastalığa yakalanabilirler, ancak onları çok etkilemeyecektir. Çocukların bağışıklık sistemi çok güçlü ve bununla çok iyi baş ediyorlar’’ diye konuştu.

Koronavirüs salgını nedeniyle ölenlerin sayısı 700 bini aştı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder