6 Ağustos 2020 Perşembe

Kadın cinayetlerini protesto eden kadınlar gözaltına alındı

İzmir’de kadın cinayetlerini protesto etmek isteyen kadınlara müdahale eden polisin, kameralara yansıyan bir kadın göstericiyi gözaltına alma şekli tepki çekti

BOLD- İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açılmasıyla birlikte kadın örgütleri bir dizi eylem kararı almıştı. Bu kapsamda İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli gibi pek çok ilde kampanya ve eylemler düzenleniyor.

Bu eylemlerden biri de dün İzmir’de gerçekleşti. Birçok siyasi parti, sendika, dernek ve platformdan kadınlar Alsancak ÖSYM önünde bir araya geldi. “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” pankartının açıldığı eylemde sıklıkla “Kadın cinayetleri politiktir”, “Kadınlara değil katillere barikat”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı.

Basın açıklaması için Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne yürümek isteyen polislerden müdahale uyarısı geldi.

Kadınlar yürümekte ısrar edince polis barikat kurdu. Barikatları aşmak isteyen kadınlarla çevik kuvvet ekipleri arasında arbede yaşandı. Birçok kadın yerlerde sürüklenerek darp edildi. Çıkan olaylarda 16 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

GÖZALTI ŞEKLİNE TEPKİ

Gözaltına alınmak istenen bir kadın göstericinin, maruz kaldığı polis şiddeti kameralara da yansıdı. Görüntülerde, zapt edilmek istenen bir kadın kollarından tutularak gözaltına alınmaya çalışılıyor. Direnen kadın daha sonra gelen bir başka polis tarafından saçlarından tutuluyor. Genç kadının çektiği acı yüzündeki ifadeye yansıyor. Sosyal medyada da dolaşıma giren görüntü tepki çekti.

Yusuf Bilge Tunç’un kaçırılışının üzerinden 1 yıl geçti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder