7 Ağustos 2020 Cuma

İstifası istenen Berat Albayrak’a AKP’lilerden kopya mesajla destek

Doların TL karşısında tarihi zirveyi görmesi üzerine sosyal medyada istifası istenen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a AKP’liler “Berat Albayrak’ın yanındayız” kampanyasıyla destek verdi. AKP’li isimlerin tek tip mesajları dikkat çekerken, AKP’li Celalettin Güvenç ise, Albayrak’ı eleştirenlere ‘köpekler’ dedi.

BOLD – Doların 7.30’u aşmasının ardından sosyal medyada Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a istifa çağrısı yapıldı. AKP’li isimler ise Twitter’da #BeratAlbayrakYanındayız kampanyası başlattı.

Bazı AKP’lilerin kopya mesajlar paylaşması Albayrak’a destek kampanyasının parti yönetimi tarafından organize edildiğini gösterdi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya ile AKP Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, aynı mesajla Albayrak’a destek çıkması dikkat çekti. AKP’li iki isim,  “Türkiye’nin ilk çeyrekte büyümesi, Pandemiyi çok iyi yönetmesi, Normalleşme sürecinden sonra enflasyon ve ihracat verilerinin Avrupa&ABD’nin aksine çok iyi gelmesi hem batıyı hem de ülke içindeki batı yanaşmalarını rahatsız etti” mesajını paylaştı.

AKP’Lİ ÜNAL: EKONOMİDE PROPAGANDA ALEYHE İŞLER

TBMM İç İşleri Komisyonu Başkanı, AKP Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ise ekonomi yönetimini eleştirenlere ‘köpekler’ hakaretinde bulundu. Güvenç, “Berat Albayrak Yanındayız” etiketi kullandığı paylaşımında “Köpekler havladı diye atlar ölmez…” ifadelerini kullandı. Güvenç’in paylaşımına sosyal medyadan büyük tepki geldi. Güvenç’e Tayyip Erdoğan’ın eski metin yazarı Aydın Ünal sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Ünal, “Propaganda ekonomide işe yaramaz zira ekonominin somut göstergeleri ve sonuçları vardır. Ekonomide tabloyu olduğundan farklı gösteren propaganda aleyhe işler. Milletin serzenişine “havlamak”, millete de “köpek” demek ise propaganda bile değildir” dedi. Ünal’ın mesajına ise Güvenç, “Hakaret ve küfür tarzım olmasa da yanlış anlaşılmaya müsait Romen atasözünü bir tweet attığım doğru. Bil ki edilen küfürlerden çok senin ifaden beni yaraladı.Büyük üzüntülerimle aynen sana iade ediyorum” tepkisi verdi. Bir kullanıcı ise Güvenç’e, “Yarın o köpeklerden oy isteyeceksin unutmayacağız unutturmayacağız” dedi.

Rekorlar yenilendikçe halk döviz büroları ve kuyumculara akın ediyor

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder