7 Ağustos 2020 Cuma

TMSF’den Bilal Erdoğan’ın okul arkadaşına 280 milyon liralık inşaat ihalesi!

Bilal Erdoğan’ın arkadaşı İlkyapı İnşaat sahibi Aykut Emrah Polat, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun Ataşehir’deki arazisine yapılacak ‘konut, iş yeri sosyal tesisler inşaatı’ işini 280,4 milyon liraya aldı. İlgili ihale AKP iktidarıyla özdeşleşen pazarlık usulü ile gerçekleştirildi.

BOLD – Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) inşaatı arkasından Bilal Erdoğan’ın imam-hatipten arkadaşı Aykut Emrah Polat çıktı. Fonun Ataşehir’deki arsası üzerine yapılacak ‘Ataşehir Modern Projesi A, B, C Blok konut, iş yeri sosyal tesisler inşaatı’ işini Polat’ın sahibi olduğu İlkyapı İnşaat ile Mustafa Ekşi İnşaat ortaklığı aldı. Pazarlık usulüyle gerçekleşen ihalede ortaklık 280,4 milyon ile en uygun teklifi verdi. Şirketler inşaata başladı.

ERDOĞAN AİLESİNİN ŞİRKETİNDE HİSSESİ BULUNUYOR

ANKA’dan Bora Erdin’in haberine göre ortaklık 1 Nisan’da araziyi alıp inşaata başladı. Teslim tarihi 1 Nisan 2022 şeklinde belirlendi. İhaleyi kazanan iki şirketten İlkyapı İnşaat’ın sahibi Polat, Bilal Erdoğan, amcası Mustafa Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen ile 2014’te Mehmet Gür’ün ortak olduğu bir şirket kurmuştu. Erdoğanlar’ın gemi taşımacılığı sektöründeki BMZ adlı şirketinde ve Ortadoğu Proje Geliştirme İnşaat Sanayi ve Ticaret isimli şirkette Aykut Emrah Polat’ın da hissesi var.

İHALESİZ VERDİLER ŞİRKET YÜRÜTEMEYİNCE FESHEDİLDİ

TMSF’nin aynı araziyi 2016’da Aksüs Yapı şirketine ‘Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı Sözleşmesi’ ile ihalesiz verdiği ortaya çıkmıştı. 2019’da yüklenici şirketler inşaat sektöründeki ekonomik sıkıntı sebebiyle Fon’dan sözleşmede taahhüt edilen asgari hasılat tutarının ilk taksitinin ve devam eden taksit vadelerinin faizsiz ötelenmesi veya sözleşmenin ‘hasılat paylaşım usulünün’ revize edilip ‘kat karşılığı inşaat yapım usulüne’ dönülmesini istemişti. TMSF, talepleri kabul etmedi ve sözleşme Mayıs 2019’da karşılıklı mutabakat çerçevesinde feshedildi. Fon aynı alan için Mart 2020’de 21/b ihalesi yaptı.

ZEMİNDE KAYMA SEBEBİYLE YIKILMALI İDDİASI SÖZ KONUSU

Öte yandan 2018’de açılması planlanan ancak bir türlü faaliyete geçmeyen Seyrantepe Hastanesi’nin de yüklenicisi İlkyapı İnşaat. 2018’den bu yana bitmesine rağmen bir türlü hizmete başlayamayan hastane ile ilgili binanın yer aldığı zeminde kayma olması ve yıkılması gerektiğine dair haberler çıkmıştı.

Aykut Emrah Polat

KARTAL ENSAR VAKFI İLÇE BAŞKANI VE KIZILAY GAYRİMENKUL YÖNETİM KURULU ÜYESİ

İlkyapı İnşaat’ın iki ortağı var: Aykut Emrah Polat ve Volkan Keleş. Şirket 2006’da kuruldu ve sermayesi 1,5 milyon lira. Bilal Erdoğan’ın arkadaşı Polat, Kartal Ensar Vakfı İlçe Başkanı, Kızılay Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi görevlerini de sürdürüyor.

‘AKP, TOKİ ihaleleriyle yandaş müteahhitlere 106 milyar lira ödedi’

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder