8 Ağustos 2020 Cumartesi

Okullar korona tehdidi altında açılıyor: Veliler ve eğitimciler kaygılı

Özel okullar 15 Ağustos, devlet okulları 31 Ağustos’ta yüz yüze telafi eğitimine başlayacak. Salgının etkisini artırdığı ortamda alınan karardan veliler ve eğitimciler endişeli. Veli-Der Ankara Şube Başkanı Hülya Daran Deveci, “Kaygılıyız” derken Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, “Her okulda sağlık görevlisi bulundurulması zorunlu” hatırlatması yaptı.

BOLD – Koronavirüs pandemisi Türkiye genelinde son dönemde yayılımını artırdı. Birçok ilde vaka sayılarındaki yükseliş uzmanları korkutuyor. Tam da bu ortamda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okulların açılacağını ilan etti. Buna göre özel okullar 15, devlet okulları 31 Ağustos itibarıyla yüz yüze telafi eğitimine başlayacak. Fakat karar velileri ve eğitim camiasının çoğunluğunu endişeye sevk etti.

ÇOCUKLARIN PSİKOLOJİSİ SÜREÇTEN OLUMSUZ ETKİLENDİ

Duvar’dan Serkan Alan’a konuşan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, hazırlıkların tamamlanmadığını belirtip “Her okulda sağlık görevlisi bulundurulması zorunlu” dedi. Veli-Der Ankara Şube Başkanı Hülya Daran Deveci’ye göre ise öğrencilerin psikolojisi süreçten olumsuz etkilendi: “Çocuklarımıza da bizlere de bu travmayı yaşatmaya kimsenin hakkı yok.”

İLGİLİ TÜM KESİMLER BİR ARAYA GELİP GÖZDEN GEÇİRMELİ

Eğitim sezonunun başlamasına değil, okulların, bilim insanlarının onayladığı ölçüde gerekli önlemler alınmadan açılmasına karşı olduklarını kaydederek “Derslerin, teneffüslerin süreleri ve derslerin içerikleri eğitim sendikaları ve öğretmenlerle yeniden düzenlenmeli. Özel okullarda yüz yüze telafi eğitimi kararı tekrar ilgili tüm kesimlerin bir araya geldiği, başta TTB, hızlı şekilde değerlendirilmeli” tavsiyelerini dillendirdi.

MEVCUT FİZİKİ YAPI YETERSİZ KURALLAR UYGULANAMAZ

Okulların açılışına dair Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu’nca yayımlanan ‘Kovid -19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’ndeki kuralların, mevcut fiziki yapının yetersizliği sebebiyle uygulanmasının mümkün olmadığını söyleyen Veli-Der Ankara Şube Başkanı Deveci de, “Dört metrekareye bir kişi ve sosyal mesafeye uyma kurallarını uygulayabilecek okullarda alan yok. Atölyeler, kütüphaneler, sosyal alanlar dersliğe dönüştürülüyor. Pek çok okul hâlâ ikili eğitim veriyor. Bu koşullarda okulların açılması biz veliler için kabusa dönüşmüş durumda” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs salgınında son 24 saat: 1185 yeni tanı 15 ölüm

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder