7 Ağustos 2020 Cuma

Kılıçdaroğlu’ndan İnce talimatı: Tartışmalara girmeyin, tepkisiz kalın

CHP’nin Muharrem İnce’nin yeni bir siyasi parti kuracağı haberleriyle ilgili sessiz kalması dikkat çekti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İnce’nin partiden ayrılması ve kuracağı yeni parti konusunda tartışmalara girilmemesi ve tepkisiz kalınması talimatı verdiği belirtildi.

BOLD – Muharrem İnce’nin doğrudan bir açıklama yapmaması durumunda CHP içinde sessiz kalınması eğiliminin süreceği belirtiliyor.

Cumhuriyet’in haberine göre, parti kaynakları bu hafta sonu gerçekleşecek parti meclisi (PM) toplantısında Kılıçdaroğlu’nun bu konuda dolaylı bir mesaj verebileceği, MYK’nın belirlenmesinin ardından partinin tavrının netleşeceği kaydedildi.

MYK’DA İNCE HAMLELER

Öte yandan, parti içinde İnce’nin parti kurma hamlesinin MYK’de denklemi değiştirebileceği.  Kılıçdaroğlu’nun İnce nedeniyle partiden olası kopuşları engellemek için Hakkı Suha Okay ve Bülent Tezcan’a MYK’de görev vererek mesaj verebileceği değerlendiriliyor.

İNCE, ANKETE GÖRE KARAR VERECEK

Edinilen bilgiye göre, İnce’nin mevcut bazı belediye başkanlarıyla temas kurduğu, görüşme trafiğini şu an ağırlıklı olarak İstanbul’dan yürüttüğü, İstanbul’daki örgütlenmeyi tamamlamasının ardından Ankara’da temaslara başlayacağı belirtiliyor. İnce’nin parti kurup kurmama konusundaki son kararını Türkiye genelinde yaptıracağı kapsamlı bir ankete göre belirleyeceği kaydediliyor. Anket sonuçlarına göre İnce’nin parti kurmak yerine Cumhurbaşkanlığı adaylığı için süreci yürütebileceği de ifade ediliyor. Muharrem İnce’nin görüşme trafiğini CHP’de ağırlığı olan bazı eski siyasetçilerin çocukları üzerinden de yürüttüğü, bu kapsamda bazı eski milletvekillerinin çocuklarıyla görüşmeler yaptığı belirtiliyor.

Kuyumcular ve döviz bürolarına akın

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder