6 Ağustos 2020 Perşembe

Tunç Soyer’den şiddet karşıtı 16 kadının gözaltına alınmasına tepki

İzmir’de şiddete karşı eylem yapan kadınların darp edilerek gözaltına alınmasına eşi de eylemde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’den tepki geldi.

BOLD – İzmir’in Konak ilçesinde kadın örgütlerinin çağrısıyla İstanbul Sözleşmesi için eylem yapan 200 kadından 16’sı yürümek istediği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Kıbrıs Şehitleri Caddesinde toplanan ve Türkan Saylan Kültür Merkezine yürümek isteyen kadınlar polis barikatlarına takıldı. Barikatı aşmak isteyen kadınlarla polis arasında arbede yaşandı. Polisin müdahalesiyle karşılaşan kadınlardan Gözde Ece Yüksek, Evrim Çakır, Ebru Akeloğlu, Didar Gül, Zehra Hekimoğlu, Eylem Tunalı, Gizem Coşkun, Deniz Cesurer, Melda Barutçu, Cansu Ekmen, Nihal Yılmazarslan, Nilgün Yılmazarslan, Tuğba Aratıcı, Alican Kelek, Melodi Zengin, Pınar Usta gözaltına alındı.

Kadın örgütlerinin avukatları, gözaltına alınanların sağlık kontrolü için Kozyatağı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldüğünü, üç avukatın kendilerine eşlik ettiğini, hastane kontrolünden sonra da ifadelerinin alınacağını söyledi.

NEPTÜN SOYER DE EYLEMDEYDİ

Bu arada polisin uyguladığı orantısız şiddet görüntüleri sosyal medyaya da yansıdı. Paylaşılan videolarda polislerin kadınları darp ettiği görülüyor. Görüntüler tepki topladı. O tepkilerden biri eşi de eyleme katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den geldi. Soyer sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Gözaltındaki kadınların serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi.

Kadın cinayetlerini protesto eden kadınlar gözaltına alındı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder