6 Ağustos 2020 Perşembe

İşsizliğin fotoğrafı: AKP’li yöneticiler kamyon şoförlüğü, beden işçiliğine razı oldu

Türkiye’deki işsizliğin gerçek boyutlarını Amasya’da açılan bir iş ilanı ortaya koydu. Amasya İl Özel İdaresi, 17 işçi alımı yapacağını duyurdu. 5 binin üzerinde kişinin başvurduğu kadrolara AKP il yöneticilerinin beden işçisi, kamyon şoförü olarak girmeleri dikkat çekti.

BOLD – Salgın nedeniyle işsizlik her geçen gün artarken, 17 işçi alımı için yapılan duyuruya 5 binin üzerinde başvuru yapıldı. İşe alınanların ise AKP’li il yöneticilerinin çıkması tepki topladı.

BAYRAM ÖNCESİ AÇIKLANDI

OdaTV’nin haberine göre, Çalışma Bakanlığı resmi sitesi üzerinden yayımlanan ilanda; Amasya İl Özel İdaresi kendi bünyesinde istihdam etmek üzere 5 beden işçisi, 5 şoför, 1 asfalt serme operatörü, 1 ekskavatör operatörü, 3 greyder operatörü, 2 silindir operatörü olmak üzere toplamda 17 işçi alımı yapılacağına yer verilmişti. İlana 5 binin üzerinde işsiz başvuru yaptı. Bayramdan bir gün önce kazanan isimler il özel idaresinin resmi web sitesinde açıklandı.

AKP’Lİ YÖNETİCİ BEDEN İŞÇİSİ OLMAYI KABUL ETMİŞ

Amasya İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı, Sosyal Politikalar Başkanı ve Gümüşhacıköy İlçe Koordinatörü İbrahim Ethem Güdek, beden işçisi olarak asil listede kazanırken; yine AKP’li Gündoğan Karaca ise asil listeden kamyon şoförü olarak işe alındı. 17 kişilik kazanan listede başka AKP’li isimlerin de olduğu, bir önceki AKP yönetiminden kişilerin bulunduğu belirlendi. Kamyon şoförü olarak işe alınan Sadullah Kırlangıç’ın AKP Amasya’nın eski dönemin yönetim kurulu yedek üyesi olduğu öğrenildi.

Korkulan oldu vaka sayısı artışa geçti!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder