7 Ağustos 2020 Cuma

KHK ile gasp edilen Zaman gazetesinin binasını adliyeye ek yaptılar

15 Temmuz sonrası TRT ya da Sabah’a devredileceği konuşulan Zaman gazetesinin Yenibosna’daki merkez binası adliyeye dönüştürüldü.

BOLD – İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği’nin 4 Mart 2016’da verdiği kararla kayyum atanan ve 15 Temmuz’dan sonra çıkarılan KHK ile kapatılarak TMSF’ye devredilen Zaman gazetesinin binası, İstanbul Bakırköy Adliyesi ek hizmet binası oldu. Yenibosna’daki binaya tabela asıldı.

KARAR GEÇEN YIL ALINDI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen yıl eylül ayında “Sayın Bakırköy Adliyesi Mensupları, Bahçelievler/Yenibosna ilçesinde bulunan eski Zaman Gazetesi binası Bakırköy Adliyesine Ek Hizmet Binası kullanımı için geçici olarak tahsis edilmiştir. Bina ile ilgili teslim alma ve dönüştürme çalışmalarına başlanmıştır. Bilgilerinize sunulur. BAKIRKÖY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI B043″ diye çalışanlarına SMS göndermişti.

DAVA AÇILMIŞTI

TR724’ün haberine göre Belçika merkezli Cascade Investment NV adlı şirkete ait olan bina için Dünya Bankası’na bağlı Uluslararası Yatırım Anlaşmazlıklarının Çözüm Merkezi’nde (ICSID) dava açıldı. ICSID’ın resmi sitesinde yer alan bilgiye göre Belçikalı şirket, Zaman gazetesi binasının sahibi olan Cihan Medya Dağıtım AŞ’nin hissedarı olduğunu ve bu şirkete Türkiye’nin el koyduğunu söyledi. Cascade Investment, 2015 yılı başlarında Zaman gazetesinin binaları ve matbaalarının sahibi olan Cihan Medya Dağıtım AŞ’nin hisselerini satın almıştı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder