7 Ağustos 2020 Cuma

Bakanlıktan limon fiyatlarını artıracak yeni karar

Korona önlemleri çerçevesinde ihracatı izne bağlanan limonla ilgili yeni karar alındı. Fiyatları artmaya devam eden ve pazarda kilosu 10 lirayı bulan limonun ihracatını bakanlık serbest bıraktı. Bu kararın rekoltesi az olan limonun fiyatlarını daha da artırması bekleniyor.

BOLD – Pazarın zam rekortmeni limonun ihracatı ile ilgili ön izin şartı kaldırıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla limon fiyatlarının artması bekleniyor.

YOĞUN TALEP SONRASI İHRACAT İZNE BAĞLANMIŞTI

Koronavirüsle mücadele kapsamında limon ihracatına getirilen ön izin şartı kaldırıldı. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Nisan ayında talep artışıyla fiyatı yükselen limonun ihracatına 31 Ağustos 2020’ye kadar kısıtlama getirilmişti. İhracat, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın iznine bağlanmıştı.

LİMON FİYATLARI UÇUŞA GEÇMİŞTİ

Depolardaki limonun azalması sonrası pazarlarda limonun kilo fiyatı 6 TL’den 10 TL’ye, marketlerde ise 15 liraya kadar çıkmıştı. İhracata izin verilmesi sonrası limon fiyatlarının daha da yükselmesi bekleniyor. Limon fiyatlarının artmasında Mayıs ayında yaşanan sıcaklardan dolayı meydana gelen rekolte düşüklüğü de etkili olacak.

Vaka sayısını açıklayan Bakan Koca: Bu verilerden hiçbiri garanti sunmuyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder