4 Ağustos 2020 Salı

Malatya ve çevresi 5,2’lik depremle sarsıldı

AFAD verilerine göre Pötürge ilçesinde meydana gelen 5,2 şiddetindeki deprem korku ve paniğe neden oldu. Turgut Özal Tıp Fakültesindeki tahliye görüntüleri de kameralara yansıdı.

BOLD- Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) yapılan açıklamada “Malatya’nın Pütürge ilçesinde saat 12.37’de 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi” denildi. Depremin derinliği 7.02 kilometre olarak ölçüldü.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesinin paylaştığı verilere göre ise, 5 kilometre derinliğinde meydanda gelen depremin büyüklüğünü 5.7.

Çevre iller Elazığ, Adıyaman, Diyarbakır ve Batman’da da hissedilen deprem yüzünden henüz olumsuz bir ihbar gelmediği öğrenildi.

TIP FAKÜLTESİNDE PANİK

Can ve mal kaybı yaşanmazken deprem korku ve paniğe neden oldu. Malatya’daki Turgut Özal Tıp Fakült0esinde yaşanan panik anları kameralara da yansıdı.

BAKAN SOYLU’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Malatya’nın Pütürge ilçesinde meydana gelen depremde, hasar ihbarı yapılmadığını ve taramaların devam ettiğini bildirdi.

Bakan Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

“Malatya’nın Pütürge ilçesinde saat 12.37’de 5,2 büyüklüğünde gerçekleşen depremde Valiliğimizden aldığımız bilgiler çerçevesinde hasara yönelik ihbar yok. Taramalara AFAD ekipleri ve jandarmamız tarafından devam ediliyor.”

VALİ BARUŞ’TAN AÇIKLAMA

Depremin ardından Malatya Valisi ve Belediye Başkanından art arda açıklamalar geldi. Vali Aydın Baruş, yaptığı ilk açıklamada “Jandarma ve AFAD ekipleri mahallelerle iletişim kuruyor. Şu ana kadar yansıyan olumsuzluk yok.” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI GÜRKAN: CAN VE MAL KAYBI YOK

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da tüm Malatyalılara geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Bölgeden aldığımız ilk bilgilere göre can ve mal kaybı olmadığını öğrendik. İlçede geçmiş dönemdeki depremlerde hasar gören binaların biraz daha ağırlaştığı şeklinde bilgiler aldık.” dedi. Gürkan, ekiplerin bölgede tarama çalışmalarını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

Depremin şiddetli hissedildiği komşu il Elezığ’dan da açıklama geldi. Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Pütürge merkezli depreme ilişkin, “Şu ana kadar bize ulaşan herhangi bir olumsuzluk yok.” dedi.

Ege Denizi’nden sağ kurtulan Ekrem büyüdü, 5 yaşına girdi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder