7 Ağustos 2020 Cuma

Muharrem İnce’den ‘CHP Cumhurbaşkanlığı seçiminde 60 bin sandığa gözlemci koymadı’ iddiası geliyor

Yeni parti çıkışı ile gözlerin üzerine kitlendiği Muharrem İnce, 12 Ağustos Çarşamba açıklama yapma kararı aldı. İnce’nin, ortadan kaybolmakla eleştirildiği ‘Cumhurbaşkanlığı seçim gecesi’ ile ilgili ‘CHP 60 bin sandığa gözlemci koymadı’ demesi bekleniyor.

BOLD – Türkiye’de siyaset son günlerde hayli hareketli. CHP’den ayrılıp yeni parti kuracağı konuşulan Muharrem İnce, tartışmaların artması sebebiyle konuşma kararı aldı. Cumhuriyet’ten Aykut Küçükkaya’nın haberine göre 12 Ağustos Çarşamba kamuoyu karşısına çıkacak İnce, ortadan kaybolmak ile eleştirildiği ‘Cumhurbaşkanlığı seçim gecesi’ne dair belge paylaşacak. İnce ve yakın ekibinin iddiası, ‘CHP 60 bin sandığa gözlemci koymadı’ olacak.

GENEL MERKEZİN BÜYÜK İHTİMAL HABERİ VAR

CHP Genel Merkezi’nin hamleden ve içeriğinden ‘kuvvetle muhtemel’ haberdar olduğu da kulislere yansıdı. Yine İnce’nin konuşacağı gün, ‘böylesi önemli bir açıklamayı yapmak, belgeyi duyurmak için neden iki yıl beklediği’ sorusuna da cevap vermesi talebi var. Açıklamanın 12 Ağustos öncesine alınma ihtimali de söz konusu.

YÜZDE 30,6 ORAN İLE 15 MİLYONU GEÇEN OY ALMIŞTI

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçiminde, vatandaşlar 188 bin 80 sandıkta oy kullanmıştı. Muharrem İnce geçerli 50 milyon 59 bin 249 oyun yüzde 30,6’sını (15 milyon 336 bin 861) almıştı. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan seçimi yüzde 52,6 oranıyla kazanmıştı.

Davutoğlu “bilseydim giymezdim” dedi kareli ceketini çıkarttı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder