5 Ağustos 2020 Çarşamba

Beyrut Limanındaki patlamada ölü sayısı 100 yaralı sayısı 4 bin

2 bin 750 tonluk amonyum nitrat deposunun infilak etmesiyle, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta ülke tarihinin en büyük felaketlerinden biri yaşandı. OHAL ilan edildi.

BOLD- Lübnan’ın başkenti Beyrut Limanındaki bir depoda bulunan 2 bin 750 tonluk amonyum nitratın patlaması sonucu ilk belirlemelere göre 63 kişinin hayatını kaybettiği, 3 binden fazla kişinin de yaralandığı açıklanmıştı. Ölü ve yaralı sayısının her geçen dakika arttığı kaydedildi.

ÖLÜ SAYISI 100

Son gelen bilgilere göre, ölü sayısı 100’e yaralı sayısı da 4 bine yükselirken, Lübnan Kızılhaçı, enkazın altından henüz çıkarılamayan çok sayıda kişi olduğunu açıkladı. Türkiye’nin Beyrut Büyükelçiliği konutunun da zarar gördüğü patlamada, 2 Türkiye vatandaşı yaralandı. ‘Felaket bölgesi’ ilan edilen başkentte iki haftalık olağanüstü hal kararı alındı.

KIZIL HAÇ DEVREDE

Lübnan Kızılhaç Örgütü Genel Sekreteri George Kettaneh da yaralıların Lübnan genelindeki hastanelere nakledildiklerini belirtti. Lübnan Kızılhaç Örgütü’nün Twitter hesabında ise 75 ambulansın, 375 ilk yardım ekibiyle birlikte yaralılara yardım için çalıştığı ifade edildi.

BANKALAR KAPALI

Lübnan Bankalar Cemiyeti, internet sitesinden yaptığı açıklamada, Beyrut Limanı’nda yaşanan ve kentin farklı bölgelerinde büyük zarara neden olan patlama nedeniyle tüm banka şubelerinin bugün kapalı olacağını duyurdu.Açıklamada ayrıca, patlamada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifa dileğinde bulunuldu.

PATLAMA TADİLAT SIRASINDA YAŞANDI

Onlarca kişinin ölümüne ve binlerce insanın yaralanmasına neden olan korkunç patlamaya, Reuters’a konuşan bir güvenlik yetkilisinin iddiasına göre, depoda devam eden tamiratta lehimleme işlemi sırasında çıkan yangın neden oldu.

Beyrut limanına yanaşan havai fişek gemisinde patlama! Korkunç patlama böyle görüntülendi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder