8 Ağustos 2020 Cumartesi

Prof. Dr. Müftüoğlu’ndan salgın yorumu: “İpin ucunu kaçırdık ya da kaçırmak üzereyiz”

Sağlık Bakanlığı pandemiye dair her şeyin kontrol altında tutulduğu imajı vermeye çalışsa da uzmanlar kaygılı. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, gelinen noktayı şöyle değerlendirdi: “Salgının iki ucu var: Sağlık ve ekonomi. İpin iki ucunu da ya kaçırdık ya kaçırmak üzereyiz.”

BOLD –  Koronavirüs bulaş hızının artması ülke geneli endişeleri tetikledi. Sağlık Bakanlığı problem olmadığı yönünde açıklamalarla süreci yönetme çabasında. Ancak uzmanlar, tablodan korkuyor. Hürriyet yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu ‘İpin ucu kaçıyor mu’ başlıklı yazısında korkuları haklı çıkartacak değerlendirmede bulundu: “Başlıktaki soruyu yanıtlamak pek kolay değil ama günlük vaka rakamlarına bakıldığında ipin ucunu kaçırmak üzere olduğumuzu söyleyebilirim.”

Sağlık Bakanlığı verilerine göre dünkü Türkiye geneli vaka sayısı bin 185, can kaybı 15.

TURPUN BÜYÜĞÜ HEYBEDE BİZİ BEKLİYOR

Tedbirlere uymaktan başka çare olmadığını vurgulayan Müftüoğlu, şu ifadeleri kullanarak ikaz etti: “Daha önce de yazdım, pandemi ipinin iki ucu var. Uçlardan birini sağlık, diğerini ekonomi oluşturuyor. Son rakamlara bakılırsa işimiz biraz zor. Baştan beri çok sıkı tuttuğumuz ipin iki ucunu da ya kaçırdık ya da kaçırmak üzereyiz. İşte bu nedenle aklımızı başımıza almaktan, işi sıkı tutup önlemlere harfiyen ve eksiksiz uymaktan başka çaremiz yoktur. Aksi takdirde bilelim ki turpun büyüğü heybede bizi bekliyor.”

Okullar korona tehdidi altında açılıyor: Veliler ve eğitimciler kaygılı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder