7 Ağustos 2020 Cuma

Kuyumcular ve döviz bürolarına akın

Altın, dolar ve Euro tarihi rekorlarını yenilemeye devam ediyor. Rekor kıran altın ve dövize halk da yoğun talep gösterdi. Yoğun talep nedeniyle döviz büroları ve kuyumcuların önünde uzun kuyruklar oluştu.

BOLD – Piyasalardaki çalkantı dün iyice hararetlendi. Dolar 7,30 ile, Euro 8,65 ile, gram altın da 483 lira ile tarihi rekorlarını yenilediler. Bazı döviz bürolarında doların satış rakamı 7,40’ı bulurken, kuyumcuların önünde de uzun kuyruklar oluştu.

VATANDAŞLAR KUYRUK OLUŞTURDU

Ekonomideki kırılganlıklara pandemi ve jeopolitik riskler kaynaklı belirsizliklerin de eklenmesi, TL’deki değer kaybını iyice hızlandırdı. Döviz ve altında dün eş zamanlı olarak yeni rekorlar kırdı. Dün yüzde 3 civarında artan dolar kuru 7,30 seviyesiyle tarihi rekorunu yeniledi. Euro da yüzde 3 civarında bir yükseliş sergileyerek 8,65’i buldu. 483 liraya kadar yükselen gram altınla beraber çeyrek altın 810 lirayı, Cumhuriyet altını ise 3 bin 225 lirayı geçti. Artışlar sonrasında vatandaş alıma yöneldi. Kuyumcuların ve döviz bürolarının önünde uzun kuyruklar oluştu.

 

Vaka sayısını açıklayan Bakan Koca: Bu verilerden hiçbiri garanti sunmuyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder