28 Ocak 2021 Perşembe

ABD’li gazeteciden çarpıcı iddia: Donald Trump’ı KGB büyüttü

Gazeteci Craig Unger’in yazdığı bir kitap, Rus gizli servisi KGB’nin eski ABD Başkanı Donald Trump’la ilişkide olduğuna dair ilginç iddialar içeriyor.

BOLD– ABD’li gazeteci Craig Unger’ın “Amerikan Kompromat: KGB, Donald Trump’ı Nasıl Yetiştirdi?” Donald Trump ile Rusya’nın derin ilişkisine dair çarpıcı iddialara yer verdi. Sovyetler Birliği’nden iltica eden Ruslar, eski CIA görevlileri ve FBI’a karşı çalışan ajanlarla yapılan röportajlar, Trump’ın bir Rus varlığı olduğu ihtimalini dikkate sunuyor.

70’Lİ YILLARDA İLK TEMAS

Craig Under’in iddiasına göre Trump’ın Rusya ile ilişkisi 1976’da Manhattan bölgesinde yeni otel ve gayrimenkul yatırımları yaptığı sırada başladı. Manhattan’daki yeni oteli için yüzlerce televizyon satın alan Trump, bunun için Ukrayna Odessa’dan Manhattan’a göç eden Ukraynalı bir Yahudi olan Sam Kislin’in Joy-Lud Electronics adlı mağazasını tercih etti. Ancak Sam Kislin sıradan bir satıcı değildi.

Kislin’in mağazası ABD’de yaşayan ve Sovyetler’e dönmeye karar veren içlerinde ajanların da bulunduğu Ruslar’ın uğrak yerlerinden biriydi. Sam Kislin ayrıca Ukrayna Odessa’da da mağaza işletiyordu. Eski bir KGB görevlisi olan Yuri Shvets, Craig Unger’a Kislin’in KGB için çalışıyor olmasının kuvvetle muhtemel olduğunu söyledi. Trump’ın oteli için Sovyetler Birliği’nden yayın almayı sağlayan çift sistemli televizyon tercih etmiş olması da şüpheleri artıran bir diğer etken.

Bu alışverişin ardından Kislin’in emlak milyarderi Trump’a politik olarak yakın durmasıyla başlayan ilişkinin Trump’ın da KGB aracılığıyla, para aklayan Rus mafyasına milyonlarca dolarlık konut satmasıyla birçok kez iflastan kurtulması şeklinde devam ettiği de kitaptaki iddialar arasında.

İLK EŞİ KGB BAĞLANTILI

Trump’ın 1977’de evlendiği ilk eşi Ivana Trump eskiÇekoslovakya gizli servis StB’nin KGB ile işbirliği yaptığı Zlin kentinde doğup büyümüştü. Ivana’nın babasının da KGB’ye Trump hakkında bilgi verdiği biliniyor.

Unger, 1987’ye gelindiğinde bir KGB yetkilisinin Moskova’da otel inşası için Trump’ı davet etmesini de şöyle yorumladı: “Bu davetle, Trump’ın KGB ile ilişkisine ve gelecekte Rusya’nın ABD demokrasisini etkilemesine zemin hazırlandı.” Unger, Trump, ABD Başkanı olduğunda ödeme yapma zamanının geldiğini ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e istediği her şeyi verdiğini yazıyor. Gazeteci, Trump’ın başkanlığı kazandığı 2016 seçimlerine Rusya’nın müdahale ettiğini kabul etmesine de dikkat çekiyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder