25 Ocak 2021 Pazartesi

Nuriye Gülmen’den mektup var: “Yalnız bırakmayacağınızı biliyorum”

Beş aydır Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan KHK’lı akademisyen Nuriye Gülmen, 5 Şubat’ta çıkacağı ilk mahkemeyi işaret ederek insan hakları savunucularından, dostlarından ve gazetecilerden kendisini yalnız bırakmamalarını istedi.

BOLD – Okmeydanı’ndaki İdil Kültür Merkezi’ne 5 Ağustos 2020’de yapılan polis baskınında gözaltına alınan ve 11 Ağustos’da tutuklanan KHK’lı akademisyen Nuriye Gülmen’in ilk mahkemesi 5 Şubat’ta İstanbul’da görülecek. Gülmen mahkemeye çıkmadan önce hukuksuzluklarla mücadele edenlere seslenen bir mektup yazdı. Mektubunda neden tutuklu bulunduğunu anlatan Gülmen, önce reddedilen sonra başka bir mahkeme tarafından kabul edilen iddianamesiyle ilgili Türkiye’de hukuksuzluğu bir kez daha gözler önüne seren önemli bilgilere yer verdi.

SOMUT SUÇ UNUSURU OLMADIĞI GEREKÇESİYLE…

Yargılamanın yapılacağı mahkeme heyetinin, iddianamesini CMK 174/1-a ve CMK 170 maddelerine aykırı olduğu için reddettiğini söyleyen Gülmen, “Gerekçe ise şöyleydi: ‘İddianame içeriğinde arama sonrasında materyallerin şüphelilerle ilişkilendirilmediği, şüphelilerin eylemlerinin anlatılmadığı, iddianamede söz konusu örgüt hakkında uzun uzun bilgilere yer verilmiş olmasına karşılık şüphelilerin üzerine atılı suçun şüphelilerle ilişkilendirilmediği, hangi eylemlere üzerlerine atılı suçları gerçekleştirdiklerinin anlaşılmadığı, salt şüpheliler hakkında istihbari bilgilere yer verilmiş olması, eylemlerinin somutlaştırılıp söz konusu arama yapılan yerde çıkan suç unsuru sayılabilecek maddelerle ilişkilendirilmemiş olması, göz önünde bulundurularak reddine karar verilmiş olup…’ Hukuksuzluk o kadar sıradanlaştı ki adaletsizlik içinde bir hukuka uygunluk kırıntısı görünce şaşırmadan edemiyoruz.” dedi.

“BENİMLE İLGİLİ BEŞ CÜMLE İLİŞTİRİLDİ”

Bu şaşkınlığının kısa sürdüğünü ifade eden Gülmen, savcının iddianamenin reddine ilişkin yaptığı itiraz neticesinde iddianamenin başka bir mahkeme tarafından kabul edildiğini belirtti. DHKP-C soruşturmaları kapsamında yargılanan Gülmen, “Böylece iddianamedeki sonuna örgütün tarihçesinin sonuna benimle ilgili beş cümlenin iliştirildiği bu metin iddianame olarak kabul edilmiş oldu.” ifadelerini kullandı. Gülmen hakkındaki iddiaları ise şöyle sıraladı: “Örgüt talimatıyla açlık grevi yapmak, örgüt talimatıyla KHK ile işlerinden atılanları bir araya toplamak amacıyla Direnişler Meclisi’ni temsilen eylem ve etkinliklere katılmak.”

“ŞÜKÜR Kİ ADALETSİZLİK DAĞININ ALTINDA EZİLMEDİK”

Yüksel Direnişçileri olarak adaletsizliğe teslim olmamak için direnmeye karar verdiklerini söyleyen Nuriye Gülmen, direndikçe daha çok adaletsizliğe maruz kaldıklarını da sözlerine ekledi. Gülmen mektubunu “Şükür ki adaletsizlik dağının altında ezilmedik. Tutsaklığın bizi ezmesine, kişiliksizleştirmesine izin vermiyoruz. İnancım o ki buradan daha güçlü çıkacağız.” diyerek bitiyor.

NURİYE GÜLMEN’İN MEKTUBU

YÜKSEL DİRENİŞÇİLERİNİN MAHKEMESİ 27 OCAK’TA

Ankara Yüksel Caddesi’nde dört yıldır “İşimizi Geri İstiyoruz” eylemleri yapan ve 11 Ağustos’ta tutuklanan diğer Yüksel Direnişçileri; KHK’lı öğretmenler Acun Karadağ, Mehmet Dersulu, memur Nazan Bozkurt, mimar Alev Şahin’in mahkemesi ise 27 Ocak’ta Ankara’da görülecek. Mehmet Dersulu’nun ablası Zehra Dersulu, “Onlar adalet talep eden herkesin yanında olmaya çalıştılar. Adalet talebinde bulunan herkesi Yüksel Direnişçilerini sahiplenmeye duruşmaya çağırıyoruz.” dedi.

Yüksel Direnişi 4 yaşında: “Mesele teslim olmamakta”

Nuriye Gülmen’den mektup var: “Yalnız bırakmayacağınızı biliyorum” yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder