25 Ocak 2021 Pazartesi

Çadırda kalan mültecilerin elektriği kesildi: Giysilerini yakıp ısınıyorlar

Mersin’de çadırda kalan mültecilerin elektrikleri, kış ortasında kaçak kullanım gerekçesiyle kesildi. Kış soğuğunda karanlıkta bırakılan Suriyeli mülteciler, ısınmak için giysilerini yakmaya başladı.

BOLD – Mersin’in Akdeniz ilçesine bağlı kırsal Adanalıoğlu Mahallesi’nde tarım alanlarının yakınına kurulan çadırlarda yaşayan Suriyeli mülteciler, 4 gündür elektriksiz. Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ çalışanları, polis eşliğinde mültecilerin kaldığı bölgeye baskın yapıp tüm elektriği kesti. Kablolara da el konulurken, 40 kişi hakkında kaçak elektrik kullanmaktan tutanak tutuldu. Yemeklerini ateşle pişirmeye çalışan mülteciler, sıcak su olmadığı için temizlik konusunda zorluk yaşıyor.

ÇADIRLARDA YENİ DOĞAN BEBEKLER VAR

Mezopotamya Ajansı’ndan Ömer Akın’ın haberine göre günlük 65 TL yevmiye ile seralarda çalışan mültecilerden Ayşe Hasan, 4 gündür elektriksiz olduklarını ve durumlarının perişan olduğunu belirtti. Dondurucu havadan kaynaklı özellikle çocuklar için endişelendiklerini söyleyen Hasan, “Geceleri karanlıkta kalıyoruz. Yeni doğmuş bebeklerimiz var. Elektrik sobası kullanıyorduk ama şimdi elektrik olmadığı için ateş yakmak zorundayız. Daha önce elektrik kullandığımız için odunlarımız yok. Şimdi de elbiselerimizi yakıp ısınmaya çalışıyoruz” dedi.

SOLUNUM CİHAZINA BAĞLI HASTALAR ÖLÜME TERKEDİLDİ

Çadırda yaşayan mültecilerden Mustafa Ali de solunum cihazlarına bağlı bazı hastaların olduğunu belirterek, “Kampımızda 4 kişi solunum cihazını kullanıyor. Şimdi elektrik olmadığı için 3 kilometre uzaklıktaki elektriği olanların yanına gidip cihazı elektriğe takıyoruz. Acil solunum ihtiyacı olduğu zaman nasıl yapacağımızı bilmiyoruz” dedi.

6 YILDIR AYNI YERDELER

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Mülteci Komisyonu Sözcüsü Rojin Zeytinoğlu, mültecilerin 6 yıldır aynı kamp bölgesinde yaşadıklarını ve tüm girişimlerine rağmen elektrik hatlarının çekilmediğini söyledi. Mültecilerin, ücretini vermeyi beyan etmelerine rağmen elektriğin verilmediğini aktaran Zeytinoğlu, “Bu kampta yaklaşık 200’ü çocuk olmak üzere 600 civarında insan yaşamakta ve içlerinde yeni doğan bebekler de var. Dolayısıyla bu kış koşullarında bu insanları karanlığa ve soğuğa mahkûm etmek hangi vicdana sığar?” dedi.

Erdoğan’ın Başkanlık Sistemi’ne destek yüzde 34’e düştü

 

 

Çadırda kalan mültecilerin elektriği kesildi: Giysilerini yakıp ısınıyorlar yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder