25 Ocak 2021 Pazartesi

Volkswagen ve Audi’yi yasaklayan Saray Mercedes’e devam edecek

Türkiye’ye yatırım kararını iptal etmesi sonrası Alman otomobil üreticisi Volkswagen ve Audi’nin kamu kurumunda makam arabası olarak kullanılmasını yasaklayan Saray, makam aracı olarak başka bir Alman markası olan Mercedes’i kullanmaya devam edecek. 

BOLD – Volkswagen’in Türkiye için düşündüğü yatırımı geri çekmesi sonrası Cumhurbaşkanlığından  yasaklama kararı geldi. Bakanlıklara yazı gönderen Saray, Volkswagen marka makam araçlarının Renault’la değiştirilmesini istedi.

ALMAN YERİNE FRANSIZ ARABASI KULLANILACAK

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Volkswagen’in yöneticisi Herbert Diess’in Türkiye’de kurulması planlanan fabrikanın iptal edildiğini açıklamıştı. Karar sonrası Cumhurbaşkanlığı, Alman otomobil üreticisi Volkswagen ve Audi’nin kamu kurumunda makam arabası olarak kullanılmasını yasakladı. Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre bu konuda bakanlıklara uyarı yapıldı. Özellikle kamu kuruluşlarında yoğun bir şekilde kullanılan Volkswagen Passat modelinin peyderpey Renault’a öncelik verilmek kaydıyla Ford ve Toyota markalarıyla değiştirilmesi istendi.

MAKAM ARACI SALTANATINDA TÜRKİYE LİDER

Türkiye, kamu kuruluşlarında bulunan 115 bin adet makam aracı sayısıyla dünyada lideri konumunda. Bu rakam Fransa’da 65 bin, İtalya’da ise 29 bin civarında. Türkiye’de 2019 yılında kamunun taşıt kirası için devletin kasasından 537 milyon 706 bin TL para çıktı.

Sarayın raporu da krizi saklayamadı: Borçlu vatandaşlar ülkesi!

Volkswagen ve Audi’yi yasaklayan Saray Mercedes’e devam edecek yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder