28 Ocak 2021 Perşembe

Bu ne rezalet! Vakıfbank ‘kimliği sakıncalı’ diyerek KHK’lının deprem yardımını ödemedi

İzmir depreminde evi ağır hasar gören KHK’lı Ayşe Dabak’a, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan deprem yardımının Vakıfbank tarafından bloke ettiği ortaya çıktı.

BOLD – 15 Temmuz sonrası çıkarılan KHK’larla işinden atılan 140 bin devlet memurundan biri olan, eski zabıt katibi Ayşe Dabak’ın İzmir’de yaşadığı ev depremde ağır hasar gördü.

Dabak’a, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan nakdi yardım, “isminiz yasaklı listesinde” denilerek Vakıfbank tarafından bloke edildi.

SAKINCALI TC’NİZ VAR

Skandalı sosyal medya hesabından duyuran HDP Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, bankanın uygulamasına ‘Bu ne rezalet’ sözleriyle tepki gösterdi.

Gergerlioğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Bu kaçıncı skandal. Ayşe Dabak KHK’lı bir zabıt katibi. İzmir depreminde evi ağır hasar aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi 10.000 lira yardım için Vakıfbank’tan çekmesi için yatırdı. Vakıfbank ‘sakıncalı TC’niz var’ diye parayı ödemedi.”

TESLİM OLMAYACAĞIZ

Duruma tepki gösteren KHK’lı direnişçisi Cemal Yıldırım da bu ve benzeri uygulamaların KHK’lılara yönelik soykırım olduğunu söyledi.

KHK’lıların hayatlarını idame ettirebilecekleri bir çok uygulamadan devlet eliyle mahrum bırakıldığını belirten Yıldırım paylaşımında: ” ‘Kimliği sakıncalı’ yani KHK’lı yani terörist, yani işe giremez, yani yardım alamaz, yani burs alamaz, yani pasaport alamaz, yani seçilemez, yani 119 farklı uygulamayla karşılaşır. Yani aileleriyle birlikte 2 milyondan fazla insan soykırıma uğratılır, 78 milyon izler.
Teslim olmayacağız” ifadelerini kullandı.

Z Kuşağı SSK’dan çok ellerinden alınan özgürlükleriyle ilgileniyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder