24 Ocak 2021 Pazar

Meksika Devlet Başkanı Lopez Obrador’un Kovid-19 testi pozitif çıktı

Meksika’nın 67 yaşındaki Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador’ın Kovid-19 testi pozitif çıktı. Devlet Başkanı Obrador, Twitter’dan paylaştığı mesajda, semptomları hafif geçirdiğini ve ‘iyimser olduğunu’ söyledi.

BOLD – Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, Kovid-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda haberi duyuran Lopez Obrador, “Kovid-19’a yakalandığımı sizlere bildirmekten üzüntü duyuyorum. Belirtiler hafif ancak tıbbi tedavi görüyorum. Her zaman olduğu gibi iyimserim. Hep birlikte aşacağız” ifadelerini kullandı.

Meksika’nın üst düzey sağlık yetkilisi Jose Luis Alomia Zegarra, Lopez Obrador’un durumunun sabit olduğunu ve bir grup sağlık uzmanının devlet başkanına eşlik ettiğini söyledi.

67 yaşındaki Devlet Başkanı, Ulusal Saray’dan kamuoyuyla ilgili sorunları takip etmeye devam edeceğini vurgulayarak, “Örneğin yarın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşme yapacağım. Çünkü dostluk ilişkilerimizden bağımsız olarak bize Sputnik V aşısını gönderebilme olasılığı var.” dedi.

Hükümet geçen ay Sputnik V aşısından 12 milyon doz almayı hedeflediğini açıklamıştı. Ülkede şu an Pfizer ve BioNTech’in geliştirdiği aşı kullanılıyor.

EN FAZLA CAN KAYBININ YAŞANDIĞI 4. ÜLKE

Meksika’da bugüne kadar 1 milyon 752 bin 347 kişi virüse yakalanırken, Kovid-19 nedeniyle 149 bin 84 kişi yaşamını yitirdi. Ülke, ABD, Brezilya ve Hindistan’dan sonra en fazla can kaybının yaşandığı dördüncü ülke konumunda.

Johns Hopkins Üniversitesi’nin verilerine göre salgının başından bu yana Meksika’da kaydedilen toplam vaka sayısı 1.75 milyonu geçti.

Almanya’da koronavirüse karşı aşıdan sonra antikor ilaçları da devreye giriyor

Meksika Devlet Başkanı Lopez Obrador’un Kovid-19 testi pozitif çıktı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder