28 Ocak 2021 Perşembe

Karlov Suikastı dosyasını Vladimir Putin ne zaman açacak?

Tam 4 yıl önce Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Karlov, bir polis tarafından kameralar önünde katledildi. Gündeme bomba gibi düşen suikast, Türkiye-Rusya ilişkilerini yeniden şekillendirdi. Bold Medya, iki ülke arasında bir dönüm noktası niteliğindeki olayın sır perdesini aralıyor…

BOLD – Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov’un Ankara’da, hem de bir polis memuru tarafından suikastla öldürülmesinin üzerinden 4 yıl geçti. AKP hükumetinin cinayeti Hizmet Hareketi’nin üzerine yıkmak için ortaya koyduğu olağanüstü çaba nasıl sonuçlandı? Yüzlerce sayfalık iddianame Rusya uzmanlarının da katkılarıyla masaya yatırıldı.

Savcılık suikastçının El Kaidecilerle görüşmelerini nasıl görmezden geldi? Katil Mevlüt Altıntaş’ın ailesinin ve kendisinin Hizmet Hareketi’yle bağlantısının olmadığı Emniyet araştırmalarında nasıl itiraf edildi? Bağlantı bulunamayan tetikçi nasıl “olsa olsa kriptodur” dendi? Polis neden katili 33 kurşunla infaz ederek sonsuza kadar susturmayı tercih etti? Rusya Federasyonu kendi içinde nasıl bir soruşturma yürüttü ve hangi sonuca vardı? Putin’in rafta tuttuğu dosya ve işte çöken bir komplonun daha şifreleri!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder