25 Ocak 2021 Pazartesi

Korsanlar Mozart’ın 15 Türk mürettebatı için temasa geçmedi

Nijerya’nın Lagos limanından Güney Afrika’nın Cape Town kentine gitmek üzere cumartesi gecesi yola çıkan ve korsanların saldırısına uğrayan Mozart isimli konteyner gemisinin kaçırılan tümü Türkiye vatandaşı 15 kişilik mürettebatından henüz haber yok.

BOLD – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, korsanlar tarafından kaçırılan 15 Türk denizci ile ilgili henüz bir haber alınamadığını belirterek, “Korsanlar ne aileler ne bizler ne de şirketle temasta bulunmadılar. Süreci takip ediyoruz” dedi.

3 DENİZCİ GEMİDE KALIYOR

Geminin Pazar akşamı itibarıyla Gabon açıklarında olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, kurtulan 3 gemicinin şirketin talebi doğrultusunda şu an gemide kaldığını istedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Dün akşam Gabon yetkilileriyle, güvenlik güçleriyle büyükelçimiz, bir ekip gemiye çıktılar. Gemi temiz. Korsan ya da başkasının sızmadığını anladılar. Güvenlikle ilgili bir sıkıntı yok. Bir vatandaşımız karnından şarapnel parçası sebebiyle yaralanmıştı. Onunla ilgili bir tıbbi müdahale yaptılar ama durumu çok iyi. Büyükelçimiz de başındaydı.” dedi.

İstanbul merkezli Boden Denizcilik şirketine ait Mozart isimli gemi Gine Körfezi’nde Sao Tome’nin 100 deniz mili açığında saldırıya uğramıştı. Gemideki 19 mürettebattan 15 Türk vatandaşı kaçırılmış, Azeri uyruklu bir denizci ise olayda hayatını kaybetmişti. Üç mürettebatın ise gemide kaldığı ve geminin Gabon’un Gentil Limanı açıklarına demirlediği açıklanmıştı.

AZERBAYCANLI DENİZCİ ÜLKESİNE GÖNDERİLECEK

Korsanların saldırısı sırasında hayatını kaybeden Azerbaycanlı denizcinin gemiden alınıp Gabon’da cenaze işlemlerini yapıldığını belirten Çavuşoğlu, cenazenin yarın başkent Libreville’den THY uçağıyla Azerbaycan’a gönderileceğini açıkladı.

DENİZCİLERİ KURTARMAYA YÖNELİK ÇABALAR

Kaçırılan mürettebatın kurtarılması için her türlü diplomatik hazırlığın yapıldığını belirten Çavuşoğlu, “Bölge ülkelerin hepsiyle temasa geçtik. Gabon’da da yetkililer süreci yakından takip ediyorlar. Bizden ilave bilgiler istediler, ilave bilgileri de verdik. Diğer ülkelerin de ilgili kurumları ile temastayız. Geminin sahibi olan şirket tüm hazırlıklarını yaptı” dedi.

“DERİN ÇALIŞMALARIMIZ VAR”

Bu arada Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kaçırılan mürettebatla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Konunun takipçisiyiz, sürekli istişare halindeyiz. İnşallah en yakın zamanda konuyu çözeceğiz, bununla ilgili derin çalışmalarımız var. En kısa zamanda bu haydutların elinden vatandaşlarımızı kurtaracağız. İçiniz rahat olsun” ifadelerini kullanmıştı.

Kaçırılan gemi, Gabon’un Gentil Limanı’na demirledi

Korsanlar Mozart’ın 15 Türk mürettebatı için temasa geçmedi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder