26 Ocak 2021 Salı

Boğaz Köprüsü’nde katledilen Harbiyeli Murat Tekin’in ailesinden tazminat istediler

15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü’nde öldürülen askeri öğrenci Murat Tekin’in ailesine tazminat davası açıldı. Arabalarına haciz konulduğunu söyleyen Murat Tekin’in ablası Mehtap Tekin karara isyan etti.

BOLD – 15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü’nde kesici ve delici aletlerle katledilen Hava Harp Okulu öğrencisi Murat Tekin’in ailesinden ‘devlet malına zarar verdiği’ gerekçesiyle tazminat istendi.  Tazminat talebini Twitter hesabından duyuran Murat Tekin’in ablası Mehtap Tekin, “Kardeşimi kesici, delici aletlerle katlettiniz, hatırasına, cansız bedenine işkence ettiniz. Şimdi bizden bilmem kaç milyar tazminat mı istiyorsunuz? Hem de sürekli faiz koyarak.” dedi.

“CANINI ALDINIZ, DAHA NE İSTİYORSUNUZ?”

İstenen tazminata her gün faiz bindiğini kaydeden, “Sen gel askeri öğrenciyi hunharca katledenlere cezasını verme. Kahraman ilan et. Bizim sizden alacağımız tazminatı bizden işte. Her gün faiz bindir. Arabamıza haciz koy. Kardeşimin canını aldınız daha ne istiyorsunuz? Bırakın acımızı yaşayalım artık.” ifadelerini kullandı.

Murat Tekin’in ablasının paylaşımları şöyle: “Biz kardeşimi devletin askeri okuluna devlete emanet ettik! Sahip çıkacağız dediniz. Katledenlerin yargılanmasını reddettiniz. Cesedine işkence edenlere sesiniz çıkmadı. Devlet malına zarar vermekten tazminat ödememizi istiyorsunuz. 15 Temmuz’da kardeşim mi mala zarar verdi! Biz kardeşimi devletin askeri okuluna emanet etmiştik. Ama cansız bedenini aldık. En büyük alkış kardeşimi emanet ettiklerimize gelsin. Emanete güzel sahip çıktınız Biz ailelerine de…”

ARABALARINA HACİZ

İstanbul Yeşilköy’deki Hava Harp Okulu’nda ikinci sınıf öğrencisi olan Murat Tekin’in otopsi tutanağında ölüm nedeni, ‘vücutta yaygın darp, kesici delici alet yaraları ile boyun baskısı ve ağız burun kapanmasına bağlı boğulma’ olarak tespit edilmişti. Ailesi Tekin’in cesedini darbe girişiminden ancak 12 gün sonra adli tıp morgunda bulabilmişti. Dört yıldır kardeşi için adalet çağrısında bulunan Mehtap Tekin, bu kez de devletin gönderdiği tazminat nedeniyle zor durumda olduklarını, araçlarına dahi haciz konulduğunu açıkladı.

BÜTÜN ÖĞRENCİLERDEN TAZMİNAT İSTENDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü o gece köprüde bulunan bütün er ve öğrencilerin ailelerine ‘köprüye zarar verdikleri’ gerekçesiyle 2019 yılında tazminat davası açmıştı. Olayı ilk önce, müebbet hapis cezasına çarptırılan ve hala Silivri Cezaevinde tutuklu olan HHO 3. sınıf öğrencisi Taha Furkan Çetinkaya’nın annesi Melek Çetinkaya 23 Temmuz 2019’da Twitter hesabından duyurmuştu.

Murat Tekin gibi köprüde kesici ve delici aletlerle katledilen Ragıp Enes Katran’ın annesi Döne Katran’dan da tazminat istendiğini söyleyen Çetinkaya, “Devlet Döne anneye bir zulüm daha yapar. İstanbul Emniyet Müdürlüğü köprüdeki bütün er ve öğrenciler dahil herkese tazminat davası açmıştır. Evladının acısıyla yanan anneden tazminat istemek de nedir? O çocuklar @TSKGnkur @tcsavunma emanet değil miydi?” diye sormuştu.

Müebbet alan askeri öğrencilere bir şok daha: Ailelerine tazminat davası açıldı

Boğaz Köprüsü’nde katledilen Harbiyeli Murat Tekin’in ailesinden tazminat istediler yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder