26 Ocak 2021 Salı

“Çıplak aramayı gündem etmekten kaçmak için bunlara sığınmanıza gerek yok”

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ve gazeteci Ahmet Hakan arasında “çıplak arama” ile başlayan polemik devam ediyor. Daha önce Gergerlioğlu’nun telefonlarına cevap vermeyen Ahmet Hakan bugünkü köşesinde Gergerlioğlu’ndan bir talepte bulundu. O talebe cevap gecikmedi.

BOLD – HDP Kocaeli Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğu ile Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan arasındaki çıplak arama tartışması devam ediyor. Hakan “Gergerlioğlu’ndan ben de bir şey talep ediyorum” başlıklı yazısında Gergerlioğlu’ndan 2 talepte bulundu:

“BİR: Diyarbakır’da HDP il binasının önünde aylardır oturma eylemi yapan ve evlatlarını PKK’dan talep eden Diyarbakır Anneleri’ni bir kerecik olsun ziyaret edebilir ve onların dertlerini dinleyebilir mi acaba? İKİ: PKK’ya ait bir hücre evini andıran HDP’nin Esenyurt ilçe binasıyla ilgili olarak… “Biz demokratik bir partiyiz. Silahlı örgütle bizim ne işimiz olur? Bu nasıl sivil demokrasi? Böyle parti mi olur?” diyebilir mi acaba?”

“YAFTALADINIZ GERÇEĞİ VE SUSTUNUZ”

Gergerlioğlu Hakan’a gecikmeden cevap verdi: “Sayın Ahmet Hakan, Kürt meselesinde barış istediği için işinden ihraç edilmiş insanım ve Türkiye barışını sağlamak için sonuna kadar mücadele edeceğim. Çözüm sürecinde söylediğimin aynısını sonra da söylediğim için ihraç edildim. Meselenin güncel siyasetten arındırılmasına, kalıcı çözümün sağlanmasına odaklandım ve başarmak zor değil. Çıplak aramayı gündem etmekten kaçmak için bunlara sığınmanıza gerek yok. Kral çıplak ve görmek istemiyorsunuz! Var mısınız kalıcı çözüm için ilettiğim belgelerin gereğini yapmaya? Yaftaladınız gerçeği ve sustunuz sonra!”

Diyarbakır’daki annelerin ilk kendisine başvurduğunu belirten Gergerlioğlu, “Kalıcı çözümün önünü devlet açmadığı için yollar açılmamıştı! Hodri meydan! Devlet, çözümün önünü samimi şekilde açsın, hepimiz ‘çocuklar ölmesin, analar ağlamasın’ diyelim, taşın altına elini sokan ilk biz oluruz, canı yanan hepimiz.” ifadelerini kullandı.

Ömer Faruk Gergerlioğlu, 22 Aralık 2020’de “fetöcülerin çıplak arama iddiaları neden etkili olamıyor?” başlıklı yazan Ahmet Hakan’a çıplak arama mağdurlarının bilgi, belge ve iletişim numaralarını yollamış, konuyu araştırmasını istemişti. Kendisini Tarafsız Bölge’ye konuk etmesini de isteyen Gergerlioğlu’na Hakan ‘siyasi durumlar’ şeklinde cevap vermişti.

Gergerlioğlu’ndan Ahmet Hakan’a: Gazetecilik gerçeği yansıtmaktır

“Çıplak aramayı gündem etmekten kaçmak için bunlara sığınmanıza gerek yok” yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder